изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:30 EEST
Най-новият обитател на зоопарка във Варна е лъвчето Христо на година и седем месеца    
ЕкологияВарна. В четвъртък варненският Зоопарк посрещна най-новия си обитател - лъвче на година и седем месеца. Веднага след това на малкия звяр е дадено името Христо, научи радио “Фокус” – Варна.

Питомникът идва от зоологическата градина в Разград. По думи на управителя на варненския зоопарк Тодор Христов целта е да бъде сформирано ново семейство, което да създаде свое потомство. Невести на Христо ще бъдат 5-годишната лъвица Вяра и неговата връстница Василка.
“В момента лъвчето се адаптира към новата среда. Във вторник ще го съберем с двете лъвици. Дотогава ще им осигуряваме срещи през мрежа”, уточни Христов. Той сподели, че от 10 години в зоопарка не се е раждало лъвче и възлагат големи надежди на новия питомец.
Във връзка с топлата зима управителят отбеляза, че мечките Марта и Мартин най-вероятно така и няма де се отдадат на обичайния зимен сън. “Въпреки това ние сме обезпечили изхранването им. Те се радват на топлото време, дори се и къпят в обедните часове”, добави Христов.
Севил САБРИ
 


Сходни връзки

Най-новият обитател на зоопарка във Варна е лъвчето Христо на година и седем месеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди