изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:36 EEST
ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС ОТБЕЛЯЗВАТ В СОУ "Й. ЙОВКОВ" В ТЕРВЕЛ    
ОбществоСОУ "Йордан Йовков" в Тервел отбеляза членството ни в Европейския съюз, като събра в една обща идея ученици, учители и ръководство, които вече втора седмица осъществяват набелязаните мероприятия, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

 В първия ден след зимната ваканция ученици от 11 а клас дадоха началото на инициативата "Единни в многообразието". Облечени в синьо, с жълта звезда на блузата, те посрещаха пред входа на училището с комплект брошури и тематични материали "България и Европейският съюз". По план на СОУ "Й. Йовков", приет на училищен съвет, броени дни преди 1 януари са предвидени поредица от събития, които ще преминат на няколко етапа. Първият етап бе отпечатването на листовки и брошури за ЕС. В училището е обособен тематичен кът с нагледни материали. На учениците от 8 до 12 клас бе предоставена мултимедийна информация на тема: "Пътешествие в Европа". Предвижда се през следващата седмица с материала да се запознаят и останалите възпитаници на учебното заведение.
Учениците от 12 клас попълниха тест "15 въпроса за Европа", който им бе зададен от МОН. След обработка на резултатите, единодушно бе решението, че дванадесетокласниците  имат много добра обща представа за облика на Европа през ХХІ век. Учениците от 12 клас се включиха и в обявен от община Тервел конкурс за изготвяне на проект "Облагородяване на училищен двор" - "За по-европейско училище".
Много и интересни са идеите, които ученици и учители заедно ще осъществят през годината. В час по история децата разработват и дискутират теми за "Възникване и развитие на ЕС". На 18 януари ще се проведе викторина на тема: "Европейското гражданство", която подготвят учениците от 11 а клас. Те са поканили всички желаещи да вземат участие и до момента има подадени общо 6 заявки. Участниците са сформирали отбори от по 3-ма души и ще отговарят на въпроси, свързани с ЕС. НДТ

 


Сходни връзки

ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС ОТБЕЛЯЗВАТ В СОУ "Й. ЙОВКОВ" В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди