изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:31 EEST
ПОКРИВЪТ НА ВОЕННОТО ГРОБИЩЕ - С КЕРЕМИДИ, ВМЕСТО С МЕДНИ ЛАМАРИНИ    
ОбществоПокривът на Военното гробище в Добрич да бъде покрит с керемиди, а не както в момента - с медна ламарина, ще предложи община Добрич на Министерството на културата, съобщи кметът Детелина Николова.

 Предложението ще бъде направено по време на работното посещение на комисия от експерти на министерството, която пристигна вчера. Тя има за цел да установи какви са щетите от последната вандалска проява на Военното гробище. Както НДТ писа, преди дни неизвестни задигнаха медни ламарини от покрива. Комисията е председателствана от директора на дирекция "Опазване на недвижимите паметници на културата" към МК, в състава й са включени още главният експерт по войнишките паметници Иво Андонов към Министерството на отбраната, Мариела Модева - специалист по мемориалните комплекси, и Павлина Стоянова - изпълнителен директор на "Реставрация" ЕООД. Община Добрич ще бъде представена от зам.-кмета Ваня Балчева и директора на Регионалния исторически музей Дияна Борисова. Освен средства за реставрация и консервация на Военното гробище, ще поискаме в новия Закон за войнишките паметници да има тежки наказания за подобни вандалщини, каза още Детелина Николова. НДТ.

 


Сходни връзки

ПОКРИВЪТ НА ВОЕННОТО ГРОБИЩЕ - С КЕРЕМИДИ, ВМЕСТО С МЕДНИ ЛАМАРИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди