изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:06 EEST
БИЗНЕСМЕНИ СЕ ЗАПИСВАТ В УЧИЛИЩЕТО ЗА ПИЛОТИ    
НовиниБизнесмени от Варна и Балчик са първите, които са изявили желание да се запишат в училището за пилоти в Балчик, съобщи инж. Петър Матев.

Обучението на летището в Белия град ще започне веднага, след като бъде сформирана първата група от 6 човека. Курсовете се реализират от лицензираната фирма “Airsportи с любезното домакинство на летище Балчик.

            Учебният процес включва 48 летателни часа и 125 часа теоретически занимания. Теорията ще се провежда там, където е по голям броят на кандидатите: Добрич или Варна. На ден ще се провеждат най-много по 2 летателни часа и 6 часа теория. Един клас е съставен от не повече от 6-има кандидати, като те имат право на избор от два учебни курса: категория SA и категория А.

Кандидат-пилотите ще се обучават на Американски нови самолети. Първата категория - SASmall Aircraft”, схвръх лек тип, са чисто нови, две или едно местни американски самолети. Втората категория са - А “Aircraft”, лек тип, четири местни самолети. Няма никакви изисквания за кандидатите, единствено задължително условие са здравните изследвания.

Целта на обучителния курс е в услуга на желаещи от региона на Варна и Добрич, където отскоро се забелязва интерес към подобен тип подготовка. След завършване на курса, пилотите ще получат сертификат, с който ще имат правоспособност да управляват самолети категория SA и А, в която страна пожелаят.

Подобни учения се провеждат освен на летище Балчик, и в базите в Горна Оряховица и Долна Баня. Пистата в Балчик е избрана не случайно, тя е много удобна за подобен тип обучения. Дължината и е 2500 метра, а широчината 60 метра. За сравнение - пистата на летище Варна е 2500 метра дълга и едва 45 метра широка. НДТ

 


Сходни връзки

БИЗНЕСМЕНИ СЕ ЗАПИСВАТ В УЧИЛИЩЕТО ЗА ПИЛОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди