изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:35 EEST
Цветан Цветанов: Крайно време е ДПС да излезе от управлението на страната    
Новини

Председателят на партията заяви, че целта на ГЕРБ е е промяна на политическото статукво в страната. Цветан Цветанов твърди, че партията търси подкрепа от всички центристки и десни партии за местните избори.



ГЕРБ планира да издигне кандидат-депутати за Европейския парламент, които да я превърнат в първа или втора политическа сила в България. Цветан Цветанов заяви в ефира на bTV, че това ще бъдат личности, издигнати единствено от ГЕРБ, запознати със структурите на ЕС, да са работили за тези структури, както и да знаят поне два западни езика. Изборите са насрочени за май.

„ГЕРБ се намира в център-дясно в политическото пространство и основният опонент и алтернатива на БСП“, поясни председателят на партията. „ГЕРБ няма да изпадне в ситуацията на НДСВ, която казваше, че няма да се коалира с БСП и преди изборите, а в крайна сметка го направи“, уточни Цветанов.

Партията ще издигне кандидатурата на лидера си Бойко Борисов за втори мандат като кмет на столицата. ГЕРБ ще търсят подкрепа от всички партии, които не са в лявото политическо пространство, за евентуални общи кандидати за кметове на местните избори.

Партия ГЕРБ бе официално създадена на 3 декември. Тя подписа споразумения за сътрудничество с БЗНС-НС и движение ЕДП. Тогава ГЕРБ обяви, че ще участва самостоятелно в изборите за европейски депутати. На въпрос дали в листите ще бъдат включени Димитър Абаджиев, който напусна ДСБ, и Мария Капон, която се оттегли от Демократическата партия, Борисов беше категоричен, че ако пожелаят, той ще ги впише.

Цветан Цветанов заяви, че усилията му ще се съсредоточат върху местните избори, особено в големите градове. Критериите са „възможно най-добрите, хората, които имат подкрепата на обществеността в района, в който живеят“. http://news.bulgarianpost.com/

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Крайно време е ДПС да излезе от управлението на страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди