изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:22 EEST
40 000 лв. са били откраднати при въоръжен грабеж в ямболското село Роза    
Ред и сигурностс. Роза. Въоръжен грабеж е бил извършен днес в ямболското село Роза, съобщиха от пресцентъра на МВР. Престъплението е станало в 10.30 часа пред сградата на пощенски клон в селото.

Като причина за грабежа от полицията посочват неспазването на инструкциите за инкасова дейност. До момента е установено, че парите били оставени извън касата в автомобила, нарушена е разстановката на екипа за охрана при товарене, разтоварване, транспортиране на пари. Тепърва ще се установява дали са допуснати и други нарушения.
Нападателите били двама маскирани мъже, които се възползвали от допуснатите пропуски на фирмата, осъществявала инкасовата дейност. Тя е софийската фирма “АСО Пирели”, а представителството й в Ямбол е проверявано през месеците август и декември 2006 г. от служители на Охранителна полиция – Ямбол. И при двете проверки е дадено предписание за предоставяне на актуален списък на охранителите, изготвяне на годишна оценка за сигурността в обекта и маршрутите, но до този момент те не са предоставени. Охранителна полиция е дала препоръка за повишаване бдителността на охранителите.
По първоначални данни в колата е имало около 40 000 лева. Двамата грабители заплашили шофьора на автомобила и охранителя с пушки, заставили ги да легнат на земята, взели парите и се оттеглили в неизвестна посока с автомобил, чиято марка все още не е уточнена. Установено е, че за охранителя това бил първият работен ден и че той не е преминал през задължителния инструктаж за такъв вид дейност.
Сигналът в РПУ – Тунджа е подаден минути след грабежа. Незабавно са предприети мерки за издирване на извършителите. Блокирани са всички пътища в региона. Съобщението за грабежа е изпратено до всички оперативни дежурни части в страната за участие в издирвателните мероприятия. Провеждат се разпити на очевидци. И в момента продължава огледът на местопрестъплението от оперативната дежурна група на ОДП – Ямбол.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

40 000 лв. са били откраднати при въоръжен грабеж в ямболското село Роза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди