изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:24 EEST
ОТЧЕТНО-ИЗБОРНИ СЪБРАНИЯ НА ЧИТАЛИЩАТА    
КултураВ процес на регистрация в момента е НЧ "Васил Левски" в генералтошевското село Сноп

Започват отчетно-изборни събрания на читалищата в Генералтошевско, съобщиха за НДТ от общината. Първото ще се състои утре в НЧ "Йордан Йовков" в село Росица. Ще бъде представен отчет за работата на досегашното читалищно настоятелство по времето на неговия тригодишен мандат. Ще бъдат избрани ново ръководство и членове.
Някои от читалищата предвиждат да направят промени в уставите си.
Най-старото читалище в община Генерал Тошево е това в село Спасово. През 2005 г. се навършиха 110 години от неговото създаване, припомниха от общината. След това е създадено читалището в с. Красен, а тази година 110-годишнина ще чества читалището в с. Пчеларово. На 7 февруари ще се навършат 100 години, откакто е създадено културно-просветното средище в село Василево.
От 42 населени места в община Генерал Тошево, читалищата са 20. В момента в процес на регистрация е 21-ото - НЧ "Васил Левски" в село Сноп. През декември документите са подадени в Окръжния съд, а след това ще бъде придвижена процедурата и в Министерството на културата. Досега читалище в село Сноп не е имало.
 


Сходни връзки

ОТЧЕТНО-ИЗБОРНИ СЪБРАНИЯ НА ЧИТАЛИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди