изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:55 EEST
ЧАКАТ ПРОТОКОЛА ОТ КОМИСИЯТА ЗА ВОЕННОТО ГРОБИЩЕ    
ОбществоВ началото на тази седмица междуведомствената комисия, създадена от Министерството на културата, е огледала щетите след поредното посегателство над Военното гробище в Добрич. Това каза за НДТ зам.-кметът Ваня Балчева, която също е присъствала на огледа.

Председател на комисията е арх. Борислав Абаджиев от МК, а от добричка страна в нея влиза директорката на Регионалния исторически музей Дияна Борисова. Тепърва се очаква протокола от огледа на комисията, каза още В. Балчева.
НДТ припомня, че през нощта срещу 10 януари вандали откраднаха медна обшивка от парадния купол. Става дума за тънки медни пластини, обясниха тогава от Регионалния исторически музей и припомниха, че преди време е направена пълна реставрация и консервация на параклиса - отвън и отвътре.  Веднага след посегателството Министерството на културата създаде междуведомствена комисия, в която са включени експерти на Министерството на културата, Министерството на отбраната, МРРБ, община Добрич и "Реставрация" ЕАД. Те ще набележат какви конкретни мерки следва да бъдат взети за отстраняването на последствията от кражбата на медната ламарина.
 


Сходни връзки

ЧАКАТ ПРОТОКОЛА ОТ КОМИСИЯТА ЗА ВОЕННОТО ГРОБИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди