изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:14 EEST
ЕВРЕЙСКИ ЛИДЕР ОТКРИ ОТВОДНИТЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ В СЕЛО ХАДЖИ ДИМИТЪР    
Новини     Председателят на организацията на евреите “Шалом” в България Емил Кало откри вчера комплекс от отводнителни съоръжения в с. Хаджи Димитър край Каварна.      С 38 000 лв., дарени от еврейската общност, са изградени водосток и са коригирани нивата на улица и дере с дължина 1 км. Съоръженията, които трябва да предпазват селото от наводнения при проливни дъждове, са на обща стойност 50 000 лв.

     В този район къщите винаги се заливаха от водата. Сега, с направата на корекцията вярваме, че ще се избавим от пороите, отбеляза Доньо Милчев – един от потърпевшите от селото.

     “Това, което направихме, изглежда скромно, но аз мисля, че ако във всяко българско населено място някой може по някакъв начин да съдейства, нашата Република България ще изглежда много по-добре”, каза Емил Кало.

     “Има много показни места в България, където всеки иска да дарява, всеки иска да се покаже по някакъв начин да някакво съоръжение и да каже: ето аз съм тука, това е мое дело. Но ние предпочитаме да помогнем на място, където едва ли големите медии биха забелязали”, каза още лидерът на “Шалом”.

     Дарението за с. Хаджи Димитър е първото за такъв тип съоръжение. Досега еврейската общност е поддържала кухни за бедни, но според Емил Кало българското общество надраснало необходимостта за раздаване на храна от казани и затова решава да подкрепи по-дълготрайни и оставащи за хората проекти.

   Кметът на община Каварна Цонко Цонев изтъкна приноса на вече покойния председател на СЕМ Райчо Райков, който го е свързал с лидера на евреите в България.

   “Изказваме благодарност на всички, които успяха да допринесат за реализирането на проекта, каза още градоначалникът. Той изрази увереност, че с изграждането на съоръженията този уязвим район вече няма да бъде заливан при проливни дъждове.

Димитър АПОСТОЛОВ

 


Сходни връзки

ЕВРЕЙСКИ ЛИДЕР ОТКРИ ОТВОДНИТЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ В СЕЛО ХАДЖИ ДИМИТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди