изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:28 EEST
Депутати ще поискат изслушване в НС на Джевдет Чакъров относно критериите за въвеждане на “Натура 2000”    
Новинис. Шкорпиловци. Народният представител от ОДС Христо Кирчев обяви, че ще поиска изслушване в НС на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров относно това по какви критерии са определени зоните, които ще влязат в “Натура 2000”.

Това стана на протестния митинг в центъра на с. Шкорпиловци, на който присъстваха повече от 300 души, предаде репортер на радио “Фокус” – Варна.
Кирчев заяви, че има подкрепата на своите колеги Яни Янев и Борислав Ралчев от НДСВ и проф. Димитър Камбуров от ДСБ, които също се присъединиха към исканията на протестиращите днес.
По думите му с въвеждането на екологичната мрежа в България тихомълком се провежда нещо много подобно на национализация. В тази връзка той заяви пълната си съпричастност с исканията на гражданите, които са недоволни от въвеждането на “Натура 2000”. Кирчев припомни, че директивите на ЕС нямат силата на закони. Има действително основание за тревога заради начина, по който се осъществява на този етап включването на български земи в екологичната мрежа, категоричен е депутатът от ОДС.
 


Сходни връзки

Депутати ще поискат изслушване в НС на Джевдет Чакъров относно критериите за въвеждане на “Натура 2000” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди