изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:34 EEST
ПОЛИЦИЯТА В ДОБРИЧ ЗАЛОВИ ПРЕСТЪПНИК, ОБРАЛ ЖЕНА И ОПИТАЛ СЕ ДА Я ДУШИ    
Ред и сигурност През изминалото  денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич са регистрирани 7 престъпления и произшествия.    На 18 януари 2007 година, около 02.00 часа, в централната част на град Добрич, неизвестно лице, внезапно нападнало в гръб прибираща се към дома си жена от същият град. След като я поваля на земята и започва да я души, неизвестното лице успява да и отнеме  дамската чантата с намиращите се вътре три мобилни телефона, ценни документи, ключове и парична сума от около 350 лева.


   На 18 януари 2007 година, около 02.00 часа, в централната част на град Добрич, неизвестно лице, внезапно нападнало в гръб прибираща се към дома си жена от същият град. След като я поваля на земята и започва да я души, неизвестното лице успява да и отнеме  дамската чантата с намиращите се вътре три мобилни телефона, ценни документи, ключове и парична сума от около 350 лева. Извършителят на  престъпното деяние веднага напуска района на местопроизшествието, бягайки в неизвестна посока.
  След получаване на сигнала за извършения грабеж, служителите на полицията са предприели незабавни оперативно - издирвателни и заградителни мероприятия в които активно се включват всички дежурни полицейски екипи на територията на гр. Добрич. В резултат  на ефикасните действия от страна на служителите на реда, извършителят на престъпното деяние не успява да избяга и да се укрие. Локализиран е в района на кръстовището между ул."Любен Каравелов" и бул. "Трети март" и след кратко преследване е настигнат и задържан в началото на градският парк въпреки, че междувременно с цел да заблуди служителите на полицията е успял да подмени част от връхните си дрехи.  
                  Веднага е установена самоличността на задържаното лице, а именно 24 годишен мъж от с. Белгун, общ. Каварна с инициали 3.К. През следващите часове  служителите на полицията осъществяват претърсвания на района около местопроизшествието. Открити са всички вещи предмет на дръзкото престъпно посегателство, включително и падналата на земята по време на грабежа  златна обица на жената. 
  Задържаното лице е криминално проявено. Има три присъди за кражби издадени от РС- Каварна и РС - гр. Добрич. Срещу лицето има образувано и досъдебно производство за осъществен от него през м. ноември 2006 година, подобен грабеж. Наложена му е постоянна  мярка за неотклонение "Задържане под стража".
  Активната работа на полицията по изясняването на цялостната престъпна дейност на задържаното лице продължава. Образувано е досъдебно производство.
  На 18 януари 2007 година в ОД "Полиция" - Добрич е получено благодарствено писмо в което потърпевшата жена се обръща с признателни думи към  комисар Ивелин Петров - Директор на ОД "Полиция", заявявайки: " ИСКАМ ДА ОТПРАВЯ чрез ВАС с НАЙ - ДОБРИ ЧУВСТВА,  ИСКРЕНИТЕ СИ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ОКАЗАНОТО СЪДЕЙСТВИЕ ,  СЪПРИЧАСТНОСТ , БЪРЗА И ПРОФЕСИОНАЛНА НАМЕСА на ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ дежурни по това време.
  Във връзка горният случай, със заповед на Директора на ОД "Полиция" - гр. Добрич, за проявена съобразителност и висок професионализъм при задържаното на  извършителя на  грабежа, са наградени с "Писмена похвала" двама полицейски служители от ОД"Полиция" - Добрич.
             През   денонощието на територията обслужвана от ОД "Полиция" гр. Добрич са регистрирани 2 пътно-транспортни произшествия.  Пътно - транспортните произшествия са станали на територията на община Добричка.  

  

  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич  не са  участвали в гасенето на   пожари.

 


Сходни връзки

ПОЛИЦИЯТА В ДОБРИЧ ЗАЛОВИ ПРЕСТЪПНИК, ОБРАЛ ЖЕНА И ОПИТАЛ СЕ ДА Я ДУШИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди