изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:51 EEST
Костов: Първанов стои зад процеса срещу жена ми    
НовиниСпоред вътрешното ми убеждение президентът Георги Първанов стои зад делата срещу семейството ми, изтъкна бившият министър-председател Иван Костов в съда по делото срещу Елена Костова и фондация „Бъдеще за България” за укриване на данъци.

Костов беше призован от съдия Алексей Трифонов като свидетел заради изказването му по време на президентската кампания, че всички дела срещу него били политическа поръчка и целели да компрометират семейството му и десния кандидат за президент Неделчо Беронов. В съдебната зала Костов отново подчерта, че и в момента съдът в България изпълнява политически поръчки. Той заяви, че няма претенции към съдебния състав и че съпругата му е невинна. Според него данъчните декларации са били подадени навреме, а фондацията, ръководена от съпругата му, е направила много за децата. Съдът назначи петорна счетоводна експертиза за начина на изчисление на данъците и насрочи следващото за 17 април 2007 г. Делото срещу длъжностни лица от фондацията на Елена Костова "Бъдеще за България" бе образувано през 2003 г. Срещу тях е повдигнато обвинение, че през 1998 г. - 2000 г. са водили счетоводна отчетност с невярно съдържание, за да осуетят установяването на данъчни задължения в големи размери при условията на продължаващото престъпление. Щетите, нанесени на държавата, се изчисляват на стойност 10 495 лв.
 
 


Сходни връзки

Костов: Първанов стои зад процеса срещу жена ми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди