изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:44 EEST
ГРИПНА ВАКАНЦИЯ В ДОБРИЧ, БАЛЧИК И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
НовиниДетските заведения ще продължат да работят, но болните деца ще бъдат връщани по домовете им. Преустановява се дейността на детски и женски консултации, както и всички профилактични прегледи и имунизации

Да се обяви грипна ваканция в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево предложи на свое заседание вчера Регионалното оперативно бюро за борба с грип и острите респираторни заболявания, съобщиха от РИОКОЗ. Предложението е до началника на Регионалния инспекторат на МОН. След това процедурата предвижда инспекторатът да изпрати доклад до министъра на образованието и науката, към който прилага становището на оперативното бюро, поясни началникът на РИ на МОН Рина Иванова. От своя страна министърът следва да издаде заповед. Грипната ваканция ще бъде от днес до 1 февруари включително.
РИОКОЗ-Добрич, предлага на кметовете на общините Добрич, Балчик и Генерал Тощево да обявят грипна епидемия, считано от 26 януари. Предвижда се детските заведения да продължат да работят, но в тях да бъде въведен задължителен ежедневен филтър от медицински специалисти, подпомагани от преподаватели и възпитатели, като болните деца ще се връщат по домовете им. Заболелите лица от персонала няма да бъдат допускани до работа. Преустановява се дейността на детски и женски консултации, както и всички профилактични прегледи и имунизации. Медицинското обслужване на болните от грип и ОРЗ ще се обслужва предимно по домовете. До второ нареждане се преустановяват свижданията в съответната болница. Прекратяват се и плановите операции. Задължително е стриктното спазване на противоепидемичен и дезинфекционен режим в лечебните и учебно-възпитателните заведения.
Въвеждането на тези мерки се налага поради факта, че за периода от 15 до 21 януари на територията на общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево е регистрирана висока заболяемост от ОРЗ. За Добрич най-висока е във възрастовата група от 5 до 19 години. В областния град е регистриран значителен брой отсъстващи ученици поради ОРЗ. На 24 януари в ПМГ "Иван Вазов", например, във втората смяна са отсъствали 34.67 процента от децата.
 


Сходни връзки

ГРИПНА ВАКАНЦИЯ В ДОБРИЧ, БАЛЧИК И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди