изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:49 EEST
Владика съди медия за клевета и иска 100 000 лв.    
Общество
Варненският митрополит се готви да съди bTV за клевета и за нарушаване на човешките му права, защото бил сниман, въпреки че той категорично не искал да бъде сниман. “Няма да ги съдя заради себе си, а заради Църквата; те работят в ущърб на Църквата”, каза още Негово Високопреосвещенство. Повод за съдебната закана на митрополията е филм на "bTV репортерите", в който бе разкрита скандална замяна на църковна земя в с. Рогачево на стойност 200 хил. евро срещу 10 пъти по-евтина нива.


Това е най-перфектната сделка на митрополията, а те въобще не познават същността й, нямат информация”, коментира още владиката Кирил. Той изтъкна, ще съди телевизията, ако не си уредят отношенията нормално: “да ми се извинят и да ми платят 100 000 лв., които ще даря на някой дом за деца”. Варненският и великопреславски митрополит Кирил привиква и всички свещеници от варненска епархия по повод скандала около разкритията за злоупотреби на лицата Митко Секулов и Веселин Панов. Той е порицал онези свещеници, подписали преди седмица декларация с призив за отстраняването на споменатите лица.“Няма да ги наказвам, но вече ще се отнасям по друг начин към тези свещеници. Господ да ги съди, защо аз да ги съдя”, кометира митрополит Кирил пред Днес+. 26 януари 2007 / News.dir.bg Варненският митрополит се готви да съди bTV за клевета и за нарушаване на човешките му права, защото бил сниман, въпреки че той категорично не искал да бъде сниман. “Няма да ги съдя заради себе си, а заради Църквата; те работят в ущърб на Църквата”, каза още Негово Високопреосвещенство. Повод за съдебната закана на митрополията е филм на "bTV репортерите", в който бе разкрита скандална замяна на църковна земя в с. Рогачево на стойност 200 хил. евро срещу 10 пъти по-евтина нива. “Това е най-перфектната сделка на митрополията, а те въобще не познават същността й, нямат информация”, коментира още владиката Кирил. Той изтъкна, ще съди телевизията, ако не си уредят отношенията нормално: “да ми се извинят и да ми платят 100 000 лв., които ще даря на някой дом за деца”. Варненският и великопреславски митрополит Кирил привиква и всички свещеници от варненска епархия по повод скандала около разкритията за злоупотреби на лицата Митко Секулов и Веселин Панов. Той е порицал онези свещеници, подписали преди седмица декларация с призив за отстраняването на споменатите лица.“Няма да ги наказвам, но вече ще се отнасям по друг начин към тези свещеници. Господ да ги съди, защо аз да ги съдя”, кометира митрополит Кирил пред Днес+.
 


Сходни връзки

Владика съди медия за клевета и иска 100 000 лв. | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Владика съди медия за клевета и иска 100 000 лв.
Автор: Anonymous да 2007-01-28 @ 13:58 EET
Много миряни от Добрич, Генерал Тошево, Балчик, Шабла, Каварна и цялата Добричка област изказват желание добруджанските енории да бъдат обидинени като Добруджанска епархия, начело с Доростолския митрополит. Така ще се прекратят безобразията, които търпим от страна на Кирил. Освен това тази епархия ще се грижи и за вярващите в Северна Добруджа и Бесарабия. Тя ще ръководи българските свещенници там. Хората имат нужда от това и е редно БПЦ да направи нещо, за да се доближи до хората.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди