изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:03 EEST
Скоро в Китай ще използват повече интернет от Съединените щати    
КитайКитай скоро ще задмине САЩ и ще има най-голямата в света армия от интернет потребители, според проучване проведено от китайските власти

Ние вярваме че най-много до две години Китай ще задмине САЩ“ - информира представител на Китайския интернет информационен център пред държавните медии в Китай. Експертите от центъра обявиха, че в края на 2006 в страната е имало 137 милиона интернет потребители, което представлява увеличение с 23% в сравнение предишната година. Тези цифри показват, че повече от 10% от населението сега е онлайн.

Според официалната щатска статистика около 210 милиона от 300 милионното население на Америка сега ползва интернет.
Китай ще може да надмине тази цифра, ако успее да запази ръста от 24% на своите интернет потребители през следващите две години.

China Daily признава, че двугодишната прогноза за задминаване на САЩ е малко „смела“. Изданието цитира скорошен доклад на JP Morgan, който предвижда, че интернет потребителите в Китай ще достигнат 190 милиона през 2010 г. Уанг Енхай, говорител на интернет центъра, контрира в интервю за вестника: „Растежът сега е набрал скорост. Очакваме дори по бърз ръст през 2007 и 2008 г.

Китайското правителство насърчава хората да използват интернет, както за образование така и за бизнес. Бързият растеж на интернет потреблението дава силен тласък на онлайн търговията, рекламата и компютърните игри.
Според China Daily, с 10% от населението като цяло и повече от 30% от хората в Пекин, които сега са онлайн, интернетът ще създаде „истинска палитра от възможности“ за бизнеса.

Китай често е критикуван за цензуриране на отделни материали в интернет, които смята за подривни или обидни.
Няколко хора са били вкарани в затвора през последните години за разспространяване на подобна информация в интернет. Китайското правителство обаче настоява, че правилата за ползване на интернет, които то налага, са както навсякъде другаде по света.

http://news.idg.bg

 


Сходни връзки

Скоро в Китай ще използват повече интернет от Съединените щати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди