изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:55 EEST
ОПРОСТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ПРОЕКТИ НА НПО    
ОбществоДа се опростят процедурите на кандидатстване на неправителствени организации с проекти по Общинската програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. Това предложи кметът на Добрич Детелина Николова, която в петък се срещна с представители на НПО от нашия град.

Тя посочи, че през миналата година ОбС и общинската администрация са успели да осигурят ефективно използване и по предназначение на общинските средства в подкрепа на гражданските инициативи. Д. Николова посочи, че тези успешни проекти биха могли да послужат за добър пример за други организации. Тя добави също, че сега, след присъединяването на България към ЕС, и в хода на усвояването на средствата от различните европейски фондове, общината би могла да подкрепи различни инициативи на неправителствените организации.
По време на срещата бе изразено становището, че е необходимо да се направи повече за по-ясно формулиране на целите в разработваните проекти и в тях в по-голяма степен да е заложено стимулирането на гражданското участие.
Както НДТ вече писа, миналата година за първи път община Добрич инициира Програма за финансиране на проекти на граждански сдружения. В рамките на програмата 10 проекта получиха редуцирано  финансиране на обща стойност 12 800 лева.
 


Сходни връзки

ОПРОСТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ПРОЕКТИ НА НПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.75 секунди