изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:12 EEST
ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА СИ С ФИРМА "БРАТЯ СТЕФАНОВИ"    
Ред и сигурностОбщина Генерал Тошево прекрати договора си с варненската фирма "Братя Стефанови", от която до момента е зареждала детските градини и стол “Социални грижи” с месо, съобщи за НДТ кметът Димитър Михайлов. Това е станало след проверка на ДВСК-Добрич на 30 януари.

 Фирма “Братя Стефанови” ООД е спряна от експлоатация още през 2006 г. и не фигурира в списъците на работещите предприятия, публикувани в сайта на Министерството на земеделието и горите. Не бяхме информирани, че фирмата е затворена, допълни Димитър Михайлов.

По заповед на генералния директор на Националната ветеринарно-медицинска служба доц. Жеко Байчев е извършена паралелна проверка от органите на ДВСК–Варна, в нерегламентираната кланица с транжорна на фирмата в кв. Аксаково. Проверката е проведена съвместно с Икономическа полиция и дознатели от ОДП-Варна. Открити са 10 свине, 1 теле и 300 кг трупно свинско месо. В складовете за съхранение на готова продукция са установени наличие на 105 кг трайни и малотрайни колбаси. Всички тези количества са под възбрана и предстои да бъдат предадени в екарисажа във Варна. На собственика е съставен акт.

На 27 октомври м. г. предприятието “Братя Стефанови” е спряно от производство от ДВСК. През ноември след проверка от НВМС е установено, че то продължава да работи, въпреки забраната. Съставен е акт за административно нарушение. За всички проверки и установени нарушения са уведомени Варненската районна прокуратура и Икономическа полиция. Все още няма информация за предприетите от тях мерки. НВМС подготвя цялата документация по случая, която ще предаде на Върховна касационна прокуратура. НДТ

 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА СИ С ФИРМА "БРАТЯ СТЕФАНОВИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди