изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:40 EEST
НА 14 ФЕВРУАРИ МОН ЩЕ УТВЪРДИ ПЛАН-ПРИЕМА ЗА ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
Образование14 февруари е датата, на която в Министерството на образованието и науката трябва да бъде подписан протоколът, с който се утвърждава план-приемът в средните училища след завършен 7 и 8 клас за Добричка област. Това каза за НДТ началникът на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова.

Тя участва в среща на началниците на РИО от цялата страна с министър Даниел Вълчев. Изразена е готовност това, което директорите са изпратили като заявки за приема, да бъде утвърдено. Те от своя страна следва да положат усилия паралелките наистина да бъдат попълнени и да се привлекат ученици.
Рина Иванова припомни, че хронично болни деца могат да участват в приема с преференции и без да полагат приемни изпити. Тя призова родителите на такива деца да се интересуват от условията и да придвижат нужната документация, за да не пропуснат шанса.
С решение на МОН през април ще се проведат пробни матури по български език и литература и предмет по желание, каза още Р. Иванова. Резултатите ще бъдат обявени до 15 май. Явяването на пробните матури ще бъде по желание отстрана на учениците. Оценката няма да се вписва в дипломата.
 


Сходни връзки

НА 14 ФЕВРУАРИ МОН ЩЕ УТВЪРДИ ПЛАН-ПРИЕМА ЗА ОБЛАСТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди