изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:08 EEST
Янев: Сакскобургготски не ми отговори лично, защото е гузен    
ПолитикаЛидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев на свой ред отговори на изявлението на говорителя на НДСВ Станимир Илчев. На 11 февруари Янев се обърна с открито писмо до Симеон Сакскобургготски (и до министрите и депутатите от мнозинството на пенсионна възраст), а на следващия ден дойде отговора на говорителя на НДСВ. Сега пресцентърът на “Ред, законност и справедливост” заявява следното:


"Ако г-н Илчев отговаря от името на основния адресат на откритото писмо, това е най-малкото лош тон, защото се бърка в чужда кореспонденция – писмото е от Яне Янев до Симеон Сакскобургготски, а не до Станимир Илчев. Впрочем ясно е защо бившият монарх не смее да отговори лично – гузен е.
Г-н Илчев обвинява г-н Янев във всички земни грехове, но тихомълком подминава всичко, което е казано в откритото писмо за “постиженията” на екс-премиера.

Обяснението е очевидно – липса на аргументи.
Коментарът на Илчев е констатацията, че г-н Янев твърде “непредпазливо” анализира политическата биография на Сакскобургготски – т.е. посочва само явните му провали и безобразия. Напротив, г-н Илчев, авторът на откритото писмо дори ги засяга съвсем бегло. Защото освен казаното в писмото може още да се попита: за финансовите схеми с прословутите брейди облигации, които с един замах ощетиха държавата с повече от милиард чрез “компетентната” операция на финансовия му министър; за концесионирането на летища и пристанища в абсолютно противоречие с националния интерес; за тежкия скандал с автомагистрала “Тракия”; за т.нар. приватизация (разбирай – подаряване) на БТК и електроразпределителни дружества. Всичко това, и още много гранд-корупционни схеми, е също актив на кабинета Сакскобургготски.

За да защити патрона си, г-н Илчев заявявава, че по време на неговия управленски мандат държавата “окончателно се стабилизирала”. Резултатите от тази “стабилизация” виждаме с очите си – страната е залята от протести, които преливат един в друг, и то тъкмо когато българите би трябвало да се радват на новото си европейско гражданство. Това е напрежение, трупано с години – напрежението на излъганите очаквания. През тези години Сакскобургготски е носил или споделял отговорността на властта. Ето това е “отразената светлина” от присъствието на Симеон на политическата сцена, която г-н Илчев превъзнася в изявлението си.

Ако пък г-н Илчев отговаря на откритото писмо в качеството си на депутат от мнозинството (независимо, че още не е в пенсионна възраст), можем само да му благодарим, защото никой друг не посмя да отговори. Тези адресати се крият зад дебелите стени на “Дондуков” и явно вземат пример от своите лидери.

Защото докато пенсионерите атакуваха Министерския съвет, а таксиметровите шофьори обсаждаха парламента, г-н Станишев бе на среща със студенти в Лондон, г-н Сакскобургготски бе на околосветско пътешествие със съпругата си, а г-н Доган бе както винаги в неизвестност. Истинските лидери не се крият в чужбина, когато народът им протестира. Те или идват пред събралите се хора и обясняват намеренията си за разрешаването на проблемите им, или по-добре да си подадат оставките.

И в заключение една бележка към терминологията на г-н Илчев. Там се споменава, че Яне Янев “язди” протестите. Тази дума, г-н Илчев, не съществува в политическия речник нито на г-н Янев, нито на РЗС. В такива понятия мислят комунистите, техните наследници и сателити, затова и те сами идват на езика (или на перото) им. Какво е 4+2 годишното упраление на НДСВ и с-ие, ако не яздене на държавата и пиене на кръв от изнемощялата й снага?", заявяват от РЗС.  http://novini.dir.bg
 


Сходни връзки

Янев: Сакскобургготски не ми отговори лично, защото е гузен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди