изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:15 EEST
ЗАКОНЪТ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ПОЛЯРИЗИРА ПОЛИТИЦИТЕ    
ПарламентБСП влезе в менгемето на политическите си интриги и се направи на "умряла риба" с "въздържането си"

Николай КАМОВ - народен представител от Коалиция за България: Това е правилното решение. Мотивът е пределно ясен. ДПС през тези години използва правото да се гласува извън границите на страната с ужасно лошата си практика да довежда екскурзианти и да дразни практически всички останали участници в изборния процес. Законопроектът е внесен от правителството на Симеон Сакскобургготски, в което са участвали и министри от ДПС. ДПС няма на кого да се сърди, след като са вносители на този законопроект. След това решение не би трябвало да има сътресения в тройната коалиция. Това е принципно становище – не може да се продължава по такъв начин. Всеки един от нас е изпитал на гърба си тези политически практики и можехме да им се противопоставим по единствения демократичен начин.

Д-р Георги ЖЕЛЕВ - областен координатор на НДСВ: Независимо, че Конституцията дава право на всички граждани да гласуват, Законът за избор на евродепутати не позволява да гласуват граждани на страни - не членки на ЕС. Естествено, че одобрявам взетото решение. Държа да подчертая, че не става дума само за гласовете от Турция, а за всички, които имат друго гражданство и не живеят постоянно тук.

Денис НОМАН - областен председател на ДПС: По този начин лишават българските граждани от конституционно право. В Конституцията е записано, че всеки български гражданин има право да гласува, независимо къде пребивава. За мен това решение е неконституционно.

Валентин НИКОЛОВ - областен координатор на “Атака”: Удовлетворен съм от това решение и, според мен, то е правилното за България. Не може хора, които живеят и си плащат данъците в друга държава, да определят кои ще бъдат евродепутатите на България.

Румен ЧАМУРЛИЙСКИ - областен лидер на СДС: Аз съм твърдо “За” и адмирирам това решение. За нас това е още по-добре – като добруджанци, които изпитвахме на гърба си години наред вкарването на турските гласове. А за т.нар. туризъм по време на избори, който неведнъж сме коментирали, СДС имаше подписка и искане за промяна на закона. Така че, подкрепям решението.

Петър ПЕТКОВ - областен лидер на ДСБ: Много се радвам за едно такова решение. Все пак, нашите парламентаристи успяха да узреят за някои неща. Това трябва да остане и занапред и да касае и местните избори. Изборният туризъм, който съществува като практика в България, трябва да престане и това е една от първите стъпки. Не виждам смисъл в това хора, които нямат идея какво се случва в България, да дават своя глас и да решават проблеми, които не ги касаят.

Стоян КОВАЧЕВ - областен лидер на БЗНС-НС: Много се радвам за това решение. Винаги съм бил против досегашната ситуация – не само като лидер на партия, а преди всичко като гражданин - хора, които не живеят в България да идват, да гласуват и да си заминават. Получават се нереални гласове. България вече е част от Европейския съюз и не може хора, които живеят навън – още повече в държава, която не е в ЕС, да определят съдбата ни. Това решение трябваше да бъде взето много отдавна.

Румен ИВАНОВ - областен координатор на ГЕРБ-Добрич, и член на ИК на Политическа партия ГЕРБ: Народното събрание прие национално отговорно решение да не допусне български евродепутати да бъдат избрани с гласове от Турция. Времето ще покаже дали подкрепата на това решение от депутатите от НДСВ  е заради българските граждани или в името на повече властови позиции в тройната коалиция. ГЕРБ категорично подкрепя решението на Народното събрание да се спре изборният туризъм. Вярваме, че това решение ще мотивира  българските граждани, избрали да живеят и работят в България, да гласуват активно на предстоящите избори за евродепутати. БСП доказа зависимостта си от ДПС и предпочете властта, пред националните интереси.

НДТ

 


Сходни връзки

ЗАКОНЪТ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ПОЛЯРИЗИРА ПОЛИТИЦИТЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАКОНЪТ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ПОЛЯРИЗИРА ПОЛИТИЦИТЕ
Автор: Anonymous да 2007-02-15 @ 08:36 EET
Живеещите и работещите турци по учреждения не са доволни от този закон на народното събрание,но ние българските граждани отдавна искахме нашите управници да мислят за държавата си, защото не само че ни решават съдбата, но и са крадливи, нахални и т.н.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди