изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:29 EEST
МАРТЕНИЧКИ И ПОСЛАНИЯ ПЪТУВАТ ЗА ЛИБИЯ    
Образование"Г-н Кадафи, каква е за Вас стойността на човешкия живот?" - пита Виолетка Атанасова от СОУ "Св. Климент Охридски"
Мартенички и послания от учениците от добричкото училище ще бъдат изпратени до Министерството на външните работи, а оттам - до Либия. Те са част от кампанията "Не сте сами!" - в подкрепа на несправедливо осъдените български медицински сестри.

Учениците от 3 до 6 клас са събрали общо около 400 мартенички, които са предназначени както за петте българки, така и за болните от СПИН либийски деца. Учениците от СОУ "Св. Климент Охридски" са написали своите послания - отново до българките, до либийския народ, либийския съд и т.н. Едно от посланията е до Муамар Кадафи и е написано от Виолетка Атанасова от 12 "в" клас. Ето какво се казва в него:
"Г-н Кадафи,
Каква е за Вас стойността на човешкия живот? И какви са приоритетите Ви? Какъв сте като човек? Защото разбрахме какъв сте като политик. Време е да загърбите поне за малко политика във Вас и да покажете, че сте и човек преди всичко. Защото само Бог може да отнема невинен човешки живот, а Вие не сте Бог...
Медиците ни са невинни, г-н Кадафи! Време е да бъдете вече и физически свободни, защото до края на живота си те ще живеят в затвора на спомена от преживяното, за изтриването на който от паметта не е достатъчен и един човешки живот."
Ето и думите на Анжела Колева от 6 "в" клас:
"Не знам на кого му хрумна да обвини точно вас в това ужасно престъпление - заразяването на повече от 400 либийски деца с вируса на СПИН. Сигурна съм, че това не може да е вярно. Та вие сте учили, за да помагате на хората да оздравяват и да живеят, а не да ги обричате на смърт...
Искам да ви поздравя за вашата сила и да ви уверя, че вие не сте сами! С вас е цяла България, а също и много други държави.
Не се предавайте и не падайте духов, защото съм сигурна, че справедливостта ще възтържествува и вие отново ще се върнете в любимата си, но толкова далечна в момента Родина...
Никога не забравяйте, че не сте сами и, че, както се пее в една известна песен на Емил Димитров: "... ти закъсняваш понякога, Истино,... но винаги идваш, идваш при нас!..." Смелост!"

 


Сходни връзки

МАРТЕНИЧКИ И ПОСЛАНИЯ ПЪТУВАТ ЗА ЛИБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди