изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:44 EEST
САЙТОВЕ ПО ПРОЕКТ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ ТЕРВЕЛ И ШАБЛА ПРЕД ИНВЕСТИТОРИТЕ    
ОбществоОт началото на годината в общините Тервел и Шабла стартира реализацията на проект "Инфоинвест - общини Тервел и Шабла". Той ще се изпълнява в рамките на компонент "Планиране на местното икономическо развитие" на програма "Активни услуги на пазара на труда" на Агенцията по заетостта.

Проектът се финансира със средства от Световната банка и българското правителство и е на стойност около 25 000 лева. Срокът му е шест месеца. Изпълнител е сдружение "Балкански институт по труда и социалната политика"-Търговище, съвместно със сдружение "Балкански институт по труда и социалната политика"-София, с председател Иван Нейков - бивш социален министър. В петък проектът бе представен в Тервел. Зам.-кметът Дияна Илиева сподели, че целта е с него да бъде съживен пазарът на труда в общината.
Проектът е нещо ново за страната, сподели Иван Нейков. "Много често, когато искаме да насърчим заетостта, забравяме кой я създава - бизнесът, предприемачите - обясни той. - Това, което липсва в България, няма го в нито една община, дори и в София, е база данни с пълна информация за икономическото и социалното им състояние". Според Нейков, много от бизнесмените не успяват у нас, тъй като не са инвестирали на точното място. За целта ще бъде създадена информационна база на Тервел и Шабла. За всяка от двете общини ще бъде изготвен отделен продукт - страница в интернет. Чрез него ще може да се следи по над 120 показателя за развитието на общините. Сайтът ще бъде актуализиран непрекъснато, за целта в рамките на проекта ще бъдат обучени специалисти от Тервел и Шабла, които да го поддържат. Това е протегната ръка към бизнеса, с този проект искаме да му дадем възможност да направи своя избор, коментира Иван Нейков.
Проектът стартира в още четири пилотни общини - Мадан, Белово, Костенец и Долна Баня. Крайната цел е с този продукт да разполагат всички общини в България, допълни Нейков. НДТ

 


Сходни връзки

САЙТОВЕ ПО ПРОЕКТ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ ТЕРВЕЛ И ШАБЛА ПРЕД ИНВЕСТИТОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди