изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:43 EEST
Преклонение пред паметта на Апостола    
ОбществоСилистренският драматичен театър “Сава Доброплодни” гостува в Генерал Тошево на 15 февруари с постановката “От бесилото към безсмъртието (за Левски и свободата)”. Драматургичната композиция на Стефан Стайчев е посветена на 134-годишнината от обесването на Апостола на свободата и национален герой на България.

В навечерието на 18 февруари бяха проведени поредица от прояви, отлично организирани от читалищната библиотека в града и Общинския комитет “Васил Левски”. В тях се включиха учебните заведения и пенсионерските клубове. Уредени бяха специални кътове с литература, посветена на Васил Левски.

На 16 февруари бе отбелязан патронният празник на Основно училище “Васил Левски” в село Преселенци. Най-новите стихове и есета, посветени на Апостола, бяха много добре композирани под ръководството на учителките по български език и литература Радка Нонева и Стоянка Тушева, а децата пламенно ги рецитираха наизуст – нещо, което се среща твърде рядко в днешно време. На тържеството присъстваха представители на Общинска администрация, Общински комитет “Васил Левски”, педагози, директори на учебни заведения и кметове на населени места от общината. Те бяха поздравени с вълнуващо слово от директора на ОУ “Васил Левски” Митка Тодорова, която многократно подчерта изключителните заслуги на Васил Левски за освобождението на страната от петвековното турско робство.

На 18 юли (6 юли стар стил) с поредица от инициативи ще бъде отбелязана 170-годишнината от рождението на националния герой, идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация и на Българския революционен централен комитет Васил Левски. Те също ще бъдат организирани от Общинския комитет “Васил Левски”, Народно читалище “Светлина” в града, пенсионерски клубове и училищните ръководства. В навечерието на годишнината редакцията ще публикува специална страница, посветена на Апостола на свободата.

Дяко Дяков

 


Сходни връзки

Преклонение пред паметта на Апостола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди