изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:07 EEST
ОБЩИНСКИТЕ АНСАМБЛИ И ОРКЕСТРИ ДА СТИГНАТ СТАНДАРТА НА ДЪРЖАВНИТЕ    
НовиниТова иска в докладна кметът на Добрич Детелина Николова

По-високо заплащане на заетите в общинска дейност "Оркестри и ансамбли" иска кметът на Добрич Детелина Николова. Докладна за повишаване на работната заплата внася днес тя на сесия на Общинския съвет. "Докладната е продиктувана от факта, че работещите в държавните ансамбли и оркестри, с решение на Министерството на културата, ще имат по-голяма заплата. Въпреки многобройните ни настоявания и като сдружение на общините, ни бе отказано финансиране за увеличение на заплатите на работещите, но пък те не се отличават от колегите" - каза Д. Николова.
В Добрич работещите в ансамбъл "Добруджа", Духовия оркестър, Камерния оркестър и Детския и смесен хор са общо 73 души. Средната им брутна работна заплата е 280.91 лв. От 1 юли тя ще бъде увеличена с 10 %, според заложеното в бюджета, каза Николова, и ще стигне 309 лв. От тази дата обаче възнагражденията на заетите в такива държавни дейности ще се увеличат с 40 % и ще достигнат 396.37 лв. С цел уеднаквяване на общинските и държавни стандарти по отношение на заплащането кметът на Добрич предлага и добричките дейци, заети в ансамбли и оркестри, да получават от 1 юли с 40 на сто повече на месец. За целта трябва да бъдат заделени още около 45 000 лв. от бюджета на общината.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИТЕ АНСАМБЛИ И ОРКЕСТРИ ДА СТИГНАТ СТАНДАРТА НА ДЪРЖАВНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди