изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:49 EEST
В ГРАДСКИЯ ПАРК СЛОЖИХА ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЛА    
Новини

В градския парк “Св. Георги” в Добрич вече има информационни табла, научи НДТ от Красимир Ненов – председател на ТД “Батовска долина” и на СКО “Добротица”.



Част от проекта "Туристическа реклама на град Добрич" на ТД "Батовска долина" включваше проучване и правене на туристическа маркировка в зоните за отдих на град Добрич. За целта получихме 300 лв. от общината. Като взех да рисувам на компютъра маршрутите, реших, че без табла все едно нищо не сме направили. И продължих да рисувам, докато и на мен ми хареса. После и конструкцията трябваше също да е хубава - на красивата картина й подхожда хубава рамка. Днес таблата са факт. Всеки посетител на парка може да види тях и маркировката, която направихме”, заяви за НДТ Кр. Ненов.

В маркировката в парка са взели участие и няколко ученици. Сред тях са били малката Марина, Гергана, Николай, Цонка и Радослав. Всичките те са били много щастливи, че вършат нещо полезно.

Единият маршрут е със зелена маркировка, а другият - с червена. Зеленият преминава в по-голямата си част по пътечки и сред гора, а червеният само по асфалтови и бетонни настилки. Всеки, който се движи по маршрута в парка, може да определи приблизително дължината, която изминава.

Най-важната особеност на таблата са, че има вмъкнати снимки на паметници, мостчета и други характерни обекти в парка, така че и незапознат човек, особено за гостите на града, ще бъде много интересно да видят колко хубав е нашият парк и лесно да могат да се ориентират в него.

Репортер на НДТ вече забеляза, че хората в парка се спират и гледат с интерес “маршрутите на здравето”. НДТ

 


Сходни връзки

В ГРАДСКИЯ ПАРК СЛОЖИХА ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди