изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:01 EEST
“Барометър”: Малките партии печелят от слабия интерес към евроизборите    
Политика Проучване на агенция "Барометър”, разпространено във вторник, потвърждава прогнозите за нисък интерес и съответно слаба избирателна активност на изборите за Европейски парламент (ЕП), което ще облагодетелства малките партии.

По-малко от 38 на сто от анкетираните заявяват, че ще гласуват на тези избори, сочи проучването, направено между 16 и 18 февруари в София, Варна, Пловдив, Русе и Видин сред 912 пълнолетни българи.

За БСП ще гласуват 11,95 на сто от избирателите и партията ще изпрати 6 или 7 свои представители в ЕП. Като втора политическа сила се очертава новата партия ГЕРБ на Бойко Борисов, която би получила 7,56% или трима - четирима евродепутати.

За ДПС са изразили готовност да гласуват 5,48 на сто от анкетираните, което им дава двама или трима евродепутати. Толкова би получила и “Атака” с 4,16 на сто от гласовете. Според проучването СДС ще има в ЕП един представител.

От "Барометър" отчитат, че НДСВ, ВМРО и ДСБ ще спорят за избирането на двама евродепутати и техният резултат на предстоящите избори зависи от това дали ще успеят да мобилизират до край своите избиратели.

Нивото на подкрепа на НДСВ достига нивото на твърдия електорат на ВМРО и ДСБ, сочи още изследването.

Близо 57 на сто от анкетираните са заявили, че няма да гласуват на предстоящите избори. Други 5,27 на сто се колебаят дали да гласуват, което не е фатално за големите партии, но ще е от решаващо значение за представянето на малките.

България има право да изпрати общо 18 свои представители в ЕП.

 


Сходни връзки

“Барометър”: Малките партии печелят от слабия интерес към евроизборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди