изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:31 EEST
КМЕТСТВОТО И МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ СЕЗИРАТ БРЮКСЕЛ ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА    
ОбществоНа вчерашното си заседание ОбС Добрич прие декларация, с която се изказва несъгласие с исканото увеличение на цената на водата от "ВиК" - Добрич. Декларацията е адресирана до президента, председателя на НС, министър-председателя, МРРБ, ДКВЕР. Тя ще бъде изпратена и до еврокомисаря за защита на потребителите в Европарламента Меглена Кунева.

В нея се казва "Не приемаме увеличението на цената на водата за Добрич от 1.63 лева на 2.25 лева за кубик за основателно, тъй като не са взети предвид всички възможни други начини за стабилизиране на финансовото състояние на държавното дружество "ВиК". Жителите на област Добрич години наред плащат най-високата цена на водата в България и това ново увеличение е предпоставка за негативни икономически и социални последици за добруджанци. Настояваме ДКВЕР да извърши цялостна проверка на "ВиК" - Добрич и да прецизира исканото увеличение на водата, след което да бъдем информирани за актуалното състояние на "ВиК" - дружеството и предложенията за неговото оздравяване. Област Добрич е един от малкото райони в страната, в който добивът на питейна вода се осъществява изцяло чрез изпомпване от сондажни кладенци и се транспортира чрез помпени станции. Това утежнено добиване на вода от географските дадености, предполага много по-големи разходи, в сравнение с останалите райони в страната и поставя жителите на областта, които поемат изцяло тази тежест, в неравностойно положение." Според местните парламентаристи и общинската администрация, има възможности държавата да финансира реконструкцията на водопреносната мрежа и водоемите в областта, без да бъдат засегнати интересите на гражданите.  В документа се казва още, че ще се отстоява позицията за единна цена на водата в цялата страна, както при формирането на еленергията, природния газ, нефт и др.
Декларацията ще бъде предоставена и на другите Общински съвети в областта, за да бъде подкрепена.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО И МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ СЕЗИРАТ БРЮКСЕЛ ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди