изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:28 EEST
“Либерасион”: Крайната левица предизвика падането на правителството на Романо Проди    
По светаРим. След неуспеха в Сената по въпроса за ориентацията на външната политика на правителството италианският премиер Романо Проди представи вчера оставката си на президента Джорджо Наполитано, пише днес френският “Либерасион”.

Правителството получи 158 гласа в своя подкрепа, а му бяха необходими 160. Двама депутати от крайната левица предадоха каузата на правителството в знак на протест срещу решението му да разреши разширяването на американската военна база във Виченца и за да покажат негативното си отношение към военната мисия на Италия в Афганистан. Този път седемте пожизнени сенатори не спасиха правителството, което без тяхната подкрепа разполага с мнозинство само от два гласа. Трима от сенаторите- Джулио Андреоти, Франческо Косига и Серджо Пининфарина се въздържаха. Президентът трябва да започне консултации сред парламентарните групи. По принцип той трябва да възложи на Проди да реформира правителството и да се върне обратно в парламента, за да провери дали все още има мнозинство. По-голямата част от представителите на партиите, които съставят лявоцентристката коалиция, побързаха да посочат, че ще продължат да подкрепят Проди. По-малко от една година от завръщането на левицата на власт, вотът от вчера представлява много повече от предупреждение към премиера, коментира изданието. От няколко седмици насам в неговото разнородно правителство, съставено от 9 партии- от социал-демократи до крайна комунистическа левица- зачестиха взаимните престрелки и споровете. В този контекст през последните месеци Романо Проди събираше няколко пъти своите министри и мнозинството си на консултации, за да се опита да даде един по-сплотен имидж на своя екип. Но напразно. Той едва успя да избегне неговите министри-комунисти и зелени да участват в голямата демонстрация в неделя срещу разширяването на американската база във Виченца. Десницата на Берлускони обяви победа и изисква разпускането на парламента и провеждане на избори. Вчера вечерта най-вероятната хипотеза оставаше ново правителство на Проди.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

“Либерасион”: Крайната левица предизвика падането на правителството на Романо Проди | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди