изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:36 EEST
ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ СПЕЧЕЛИ НОВ ПРОЕКТ    
ОбразованиеПрофесионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич е спечелила нов проект по програма "Младеж" на Европейския съюз, съобщи директорката на учебното заведение д-р Светла Тодорова. Договорът е подписан на 19 февруари в София, а дейностите стартират в началото на март.

Проектът е № 6244/А1/BG "Българското и френското наследство чрез традициите". Партньор на добричката ветеринарна гимназия е френско училище от град Шатр. През април ще очаква гостуване от представители на френското учебно заведение. Българските и френските ученици ще бъдат настанени в почивна база в Балчик, където ще работят заедно. В програмата са включени разходка из Добрич и посещение на гимназията, екскурзии до Калиакра, Албена, Варна и т.н. Проектът е за общо 4200 евро, с продължителност четири месеца и по него са предвидени различни дейности, в това число и много занимателни игри. Българското и френското училище ще представят културата, традициите, фолклора, кухнята на своите държави.
Целта на проектите по програма "Младеж" е млади хора от различни държави да работят заедно, в екип, да се научат да разбират и оценяват различното в другия, да комуникират помежду си, поясни д-р Светла Тодорова.
 


Сходни връзки

ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ СПЕЧЕЛИ НОВ ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.76 секунди