изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:27 EEST
Медиците ни в съда: Те лъжат, вижте белезите    
НовиниПетте български медицински сестри и палестинският лекар Ашраф Хаджуд не се признаха за виновни по делото за набедяване, което двамата либийски офицери Джума Мишери и Маджит Шол водят срещу тях.

Днес беше четвъртото поред заседание от този процес, предаде Дарик. За заседанието, продължило около половин час, закъсня либийският защитник на медиците ни Осман Бизанти в момент, в който подсъдимите бяха категорични, че без преводач и без защитник няма да отговарят на никакви въпроси. След появата на Бизанти и след като дипломатът от нашата дипломатическа мисия в Триполи Димитър Димитров се закле като техен преводач, те отхвърлиха всички обвинения към тях. „Всичко, което двамата офицери твърдят, е лъжа! Тези хора ни изтезаваха, нашите палачи лъжат, не сме ги клеветили", казаха петте българки през решетките в съдебната зала на Районния съд в Триполи. Те потвърдиха за пореден път, че Джума Мишери и Маджит Шол са офицерите, които са ги измъчвали по най-жесток начин през 1999 г. Част от сестрите показаха през решетките белезите по телата си, които личат и до днес. Непосредствено след края на заседанието един от основните инквизитори на българките Джума Мишри размаха либийски вестник, в който отново се казва колко големи злодеи са българките. Джума твърди, че обидите към него са толкова големи, че дори децата му се срамуват от клеветите по негов адрес. Прокурорът по делото поиска най-тежкото наказание за сънародничките ни и палестинския лекар – три години затвор. По искане на адвоката на палестинския лекар Ашраф, Тухами Туми, делото се отложи за 11 март, за да може неговият защитник да се запознае с документите по делото.
 


Сходни връзки

Медиците ни в съда: Те лъжат, вижте белезите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди