изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:56 EEST
България 54-та в света по развитие на туризма    
ИкономикаКласацията оглавява Швейцария, следвана от Австрия, Германия и Исландия


България е на 54-то място в света по привлекателност и развитие на туризма. Това каза за Дарик радио Дженифър Бланки, икономист от Световния икономически форум. Според направено проучване Швейцария е най-доброто място в света за туризъм, следвана от Австрия, Германия и Исландия.
Индустриално развитите държави са сред водещите в класацията, докато най-слабо развитите африкански страни се подреждат на последните места. Ето какво каза още Дженифър Бланки за Дарик.
„България е класирана на 54-то място от 124 страни, което означава, че е в горната половина на таблицата. Страната ви се развива добре в някои сфери. Например – в културните и природни ресурси, където имате резервати, защитени зони, което прави страната ви привлекателна за посещение.
България е класирана на 54-то място, защото има някои слабости, като например изисквания за околна среда, където не се справяте добре и сте класирани чак на 103-то място. Другите слабости на туризма ви са свързани с пътната инфраструктура. Тук също трябва да положите доста усилия, защото сте класирани на 70-то място”.
http://www.insurance.bg

 


Сходни връзки

България 54-та в света по развитие на туризма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди