изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:11 EEST
В ДОБРИЧ ОТНОВО СЕ ВЪЗРОДИ РОТАРАКТ КЛУБ    
ОбществоЦелите ни са да помагаме на обществото. Това заяви в интурвю за НДТ президентът на младежката организация Никола ГЕНЧЕВ

Никола Генчев е 17-годишен ученик в езикова гимназия "Гео Милев". След завършване на средното образование иска да учи психология. Желанието му е да е полезен на обществото, в което живее и се старае да го прави. 
- Г-н Генчев, разкажете с няколко думи за младежката организация на световно познатото движение - ротарианството.
- Всъщност днес /б.а. - вчера/ се навършват 39 години от създаването на първия в света Ротаракт клуб, който е бил създаден в Северна Каролина. Нашият клуб тук в Добрич, всъщност не се създава за първи път. Преди време е имало Ротаракт клуб, но след като младите хора, които са членували в него са завършили средното си образование са напуснали града, за да продължат обучението си и така той остава без членове и прекратява съществуването си. От 23 февруари 2007 г. всъщност решихме да го реактивираме. В момента наброяваме 14 души. При предната организация половината от членовете са били деца на ротарианци, докато ние сега сме само 4-ма, които сме деца на ротарианци.
- Как се става член на Ротаракт клуб и на каква възраст са вашите членове?
- Не е толкова лесно да се стане член на клуба. За да се случи това, то трябва даден човек, да е предложен от поне двама вече членуващи в клуба. След като се съберем обсъждаме кандидатурата и за да бъде тя приета, трябва да има две трети от гласовете. Ако обаче поканен откаже, то минимум две години след това, не се разглежда неговата кандидатура за членство. Нашите членове са на възраст от 18 до 30-годишна възраст.
- Какви са целите и задачите, които си поставя организацията Ви и какво привлича младите хора в клуба?
- Това е хуманитарна организация с идеална цел. Ние не сме нито политическа, нито сектанска организация, за каквато ни смятат. Нашите цели са да обединим усилия и всеки според възможностите си - да отдели време и сили, за да е в полза на обществото. Това, което привлича младите хора в клуба е възможността да се усъвършенстват и да развиват своите качества?
- Вие сте президент на Ротаракт клуб, това дължи ли се на факта, че родителите Ви членуват съответно в Ротари клуб и Лейди ротари клуб?
- Не това няма нищо общо. Дори аз ще сложа своята огърлица, след като баща ми свали своята.
- Върху какво работите в момента?
- Сега подготвяме благотворителна кампания за деца в неравностойно положение за Цветница. Следващата ни по-голяма кампания ще е за Деня на детето - 1 юни, за когато ще направим концерт, за да подарим празник на децата в беда. Това са само по-големите прояви, иначе в ежедневието си често посещаваме дома за медико-социални грижи, където се стараем да разнообразяваме ежедневието на децата.
- Кой финансира проектите върху, които работите?
- В това отношение ни помагат много Ротари клуб и Лейди ротари клуб.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ОТНОВО СЕ ВЪЗРОДИ РОТАРАКТ КЛУБ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ДОБРИЧ ОТНОВО СЕ ВЪЗРОДИ РОТАРАКТ КЛУБ
Автор: Anonymous да 2007-03-15 @ 10:39 EET

Да. Татко и мама ще помагат.

В ДОБРИЧ ОТНОВО СЕ ВЪЗРОДИ РОТАРАКТ КЛУБ
Автор: Anonymous да 2007-05-14 @ 01:47 EEST
stia luga we

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди