изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:42 EEST
ДЕТСКО ШОУ И СЪСТЕЗАНИЕ ГОТВЯТ В ТЕРВЕЛ    
КултураПодготовката на детското шоу "Зодиак" и състезанието "Аргонавти и амазонки" тече в момента в общинския детски комплекс "Малкият принц" в Тервел, съобщи за НДТ директорът Радка Радева.

 Детското шоу, което е ежемесечно,  ще се проведе в петък в дискотеката на читалище "Димитър Дончев-Доктора", под ръководството на Катя Славова. "Зодиак" е за началния курс на обучение, в това му издание ще има и пролетен карнавал. В него децата ще се представят с любими приказни, телевизионни и анимационни герои.
Петото издание на познавателното и развлекателно състезание "Аргонавти и амазонки" вероятно ще е в края на месеца - непосредствено преди пролетната ваканция, каза Радка Радева. В него ще участват два отбора - на момичета и момчета от 5 клас, всеки ще е с по шест деца. Те ще премерят сили в шест познавателни кръга - "Отечество", "Европа и ние", "Език свещен", "Природа", "Вечното изкуство" и "Олимпийци". И двата отбора ще получат награди, но децата от тима-победител ще се окичат със зелени венци. "Аргонавти и амазонки" се провежда веднъж в годината. Състезанието ще бъде представено и пред съученици и родители и близки на участниците в него.
В момента школите по гражданско общество от десетите класове на СОУ " Йордан Йовков" и Професионалната гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов" с ръководител Катя Славова обсъждат темите и позициите си за поредните дебати и въпросите към гостите си във връзка професионалното им ориентиране, каза още Радка Радева. Школите по приложно изкуство и по изобразително творчество с ръководител Виолета Янкова пък подготвят великденска изложба-базар. В нея ще бъдат представени витражи на пролетна тема и боядисани яйца. Най-добрите деца от школите през ваканцията ще участват в пленер в Ястребино. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕТСКО ШОУ И СЪСТЕЗАНИЕ ГОТВЯТ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди