изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:45 EEST
ВЪЗПИТАНИЦИ НА ДОМ "ДЪГА" ЩЕ УЧАТ ЗА ГОТВАЧИ    
НовиниВъзпитаници на дома за деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" в Добрич ще бъдат обучени за готвачи - благодарение на проект, финансиран от фонд "Социална отговорност" на Първа инвестиционна банка. Това съобщи на традиционната кметска оперативка зам.-кметът на Добрич Ваня Балчева.

Проектът е на стойност 4 631 лева и се реализира съвместно от общината и местната фондация "Ръка за помощ". Целевата група, която ще обхване, е от 24 деца от дома, добави още В. Балчева. От тях 16 - от седми и осми клас, ще присъстват на часове по професионално ориентиране в Центъра за кариерно развитие в Добрич. Осем деца - от девети до дванадесети клас, ще преминат през обучение по готварство, което ще бъде извършено от частно училище по туризъм в града и ще е с продължителност 300 часа. В края учениците ще получат удостоверение за професионално обучение. Двама от тях ще започнат работа през лятото в частни фирми. Край на проекта ще бъде сложен с кулинарно шоу, което децата ще направят на 1 юни.
 


Сходни връзки

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ДОМ "ДЪГА" ЩЕ УЧАТ ЗА ГОТВАЧИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди