изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:15 EEST
КМЕТСТВОТО ПРЕДУПРЕЖДАВА: ОГРАНИЧЕТЕ ИЗЛИЗАНИЯТА    
НовиниОт общината предупреждават да се ограничат излизанията, за да се избегнат инциденти. Това предупреждение е продиктувано от наблюдаваната тенденция за влошаване на времето. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология, в дните до края на седмицата от 21 до 25 март ще се наблюдава ветровито и дъждовно време с по-интензивни валежи и тенденция за усилване на вятъра.

Очаква се скоростта на вятъра в отделни райони да достигне до 18-22 м/сек, предупреждават още от кметството. Вчера ръководителят на местното подразделение на НИМХ при БАН Тодор Костадинов заяви за НДТ, че в 14 часа вчера е била измерена скорост на вятъра 16-18 м/сек., като заяви, че се очаква на места в областта скоростта да достигне до 22 м/сек. От кметството добавят още, че при усложнената метеорологична обстановка, причинена от силния вятър, има опасност от падащи отломки от сградите и други предмети. В случай, че е необходимо излизането, да заострят вниманието си за падащи предмети и по възможност да се движат далече от сгради и дървета, съветват още общината.
Вече има осигурени и денонощни телефони, където при инциденти гражданите могат да се обаждат 60 27 24, 60 56 24. 
 Специалистите от Гражданска защита допълват съветите за действие при такива ситуации - влезте вкъщи и затворете плътно вратите и прозорците. Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон. Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО ПРЕДУПРЕЖДАВА: ОГРАНИЧЕТЕ ИЗЛИЗАНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди