изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:52 EEST
АВДЖИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ИСКАТ ДА ЛОВУВАТ В ТЕРВЕЛСКО    
Новини

Държавната дивечовъдна станция – Тервел ще се представи в международната изложба „Природа, лов и риболов”, която се открива днес в Пловдив. Новината за НДТ съобщи началникът на станцията Тодор Гичев.



Той каза още, че ловци от Германия, Швейцария и Австрия са изявили желание да ловуват в тервелската станция, след като дружеството се е представило на браншово изложение за ловни атрибути и оферти за ловен туризъм в немския град Дортмунд. Миналата година десетина ловци от Франция, Чехия и Германия са ловували в станцията благороден елен и елени лопатари. Рекордът държи чех, чийто трофей тежал 11,700 кг. В груповия лов на диви свине са се включили близо 60 души, сред тях 12 французи и 48 българи.

Дивечовъдната станция в Тервел вече е започнала пролетната залесителна кампания. На пролет ще бъдат посъдени 300 декара акация, летен дъб, цер, липа, и др. Наесен ще бъдат залесени още 300 декара.

Г-н Гичев добави, че в станцията вече има значителен брой муфлони, които миналата година били внесени от България и Австрия. НДТ

 


Сходни връзки

АВДЖИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ИСКАТ ДА ЛОВУВАТ В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди