изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:50 EEST
1.2 МИЛИАРДА ДУШИ ПО ЗЕМЯТА НЯМАТ ВОДА ЗА ПИЕНЕ    
НовиниДнес се чества за 14-и път Денят на водата. По този повод Басейнова дирекция Варна ще проведе своята първа консултация с обществеността при изготвяне на Плана за управление на водите в Черноморския басейнов район. Поканени са да вземат участие представители на местната власт, водоползватели, научни институции и неправителствени организации.

Констатациите в световен мащаб сочат, че питейната вода става все по-малко. Днес 1.2 млрд. хора нямат достъп до чиста вода. 2.4 млрд. не разполагат с адекватно почистване на отпадъчните води. Замърсената питейна вода и непочистването й са причините за големия брой болести. Целта на ООН е да намали тези цифри. За осъществяване на идеята са необходими глобални усилия за едно трайно водно стопанство.
В национален мащаб - предвид недопускане недостиг на вода, е създадена работна група с участието на експерти от МОСВ и МРРБ. Групата има за цел да обсъди какви са възможностите в районите, които са най-засегнати от малкото количество валежи, да се използват не само язовирите, но и други водни резерви.
По данни на МОСВ, общият обем на язовирите, използвани за питейно-битово водоснабдяване към 10.03.2007 г., е 1.0545 млн.м3 или около 72 на сто от общите им обеми. Наличният обем вода в язовирите за питейно битово водоснабдяване е в състояние да осигури нуждите на населението до края на годината. Към момента няма язовири или реки с критично ниски нива на водите.
 


Сходни връзки

1.2 МИЛИАРДА ДУШИ ПО ЗЕМЯТА НЯМАТ ВОДА ЗА ПИЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди