изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:55 EEST
Освобождават от визова такса организираните пътувания на руски граждани в България    
НовиниСофия. Не се очакват промени във визовия режим и финансовото изражение на визите за руските граждани, които искат да посетят страната ни. Това каза на пресконференция председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Единственото ново нещо е, че организираните туристически пътувания ще бъдат освободени от визова такса. Индивидуалните пътувания обаче ще изискват плащането й. Консулската такса ще се запази в размер на 20 евро. Толкова е цената и на визата.
Руското правителство вече изисква от туроператорските си фирми да представят банкова гаранция от 300 хиляди долара или да сключат застрахователна полица на такава стойност. Така само тези, които спазят това изискване ще могат да работят с български фирми. В Русия има над 10 000 туроператори, а над 200 от тях работят на българския пазар. Очаква се след въвеждането на новите изисквания техният брой да намалее.
Заместник-председателят на ДАТ Станислав Новаков съобщи, че по време на двете изложения в Москва през тази седмица руските туроператори са заявили, че от всички консулски служби в тяхната страна работят най-добре с българското.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Освобождават от визова такса организираните пътувания на руски граждани в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди