изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:22 EEST
Стоянов огорчен от ЕНП    
ПолитикаПо време на срещата, на която бяха представени целите на СДС в ЕС, запитан защо не присъства на празненствата по случай 50 години от подписването на Римския договор, Стоянов заяви:

 „Решението на Президентството на ЕНП за оттегляне на поканата ми за участие на тържествата в Берлин предизвика много сериозно огорчение у нас. НИС излезе със специална декларация по този въпрос.".

Той допълни, че за партията това е недопустим и неразбираем жест и че в момента по- важно за партията е представянето на целите и задачите пред симпатизантите и обществеността в България.

По-важно е да защитаваме интересите на българските граждани, отколкото интересите на ръководството на ЕНП", добави Стоянов.

Изборите за ЕС са важни избори за всеки един български гражданин и за България. Затова СДС се готви за тези избори, затова първи обяви своята листа и започна подготовка. В рамките на ЕС СДС прави политика, съобразена с интересите на България, подчерта категорично Петър Стоянов.

Днес в хотел Тримонциум, Пловдив, бяха представени целите на СДС в Европейския съюз.

СДС е единствената партия, която защитава интересите на българските граждани в условията на ЕС, каза лидерът на партията и добави: „Тръгваме с ясно написани цели и задачи, които ще бъдат защитавани в ЕС. С влизането на България в ЕС приключи цяла една епоха от историята на страната ни  - България вече е член на ЕС и НАТО.

Лидерът Петър Стоянов допълни: „От нас, българите, зависи дали ще останем с протегната ръка към фондовете на ЕС или ще използваме инерцията от последните години и ще дадем възможност на българската трудолюбивост да направи България богата и конкурентноспособна европейска държава. България не може да бъде страна членка на ЕС, която чака подаяния."

Петър Стоянов представи накратко листата на СДС за евровота. Освен него, от кандидатите на синята партия на събитието беше и Богдан Дренски.

Чест прави на кандидатите в листата, че всеки от тях се бори за листата като водач. Благодарение на възможността за изразяване на преференция, която СДС предложи, ние имаме 18 водачи.", допълни лидерът на СДС.

Целите, които бяха представени най-основно бяха свързани с:

- Отпадане на минималния акциз за алкохолни напитки; 

- СДС категорично ще защитава тезата за децентрализация, защото тя отговаря на националния интерес на България;

- Подкрепа за създаване на конкурентен пазар  - европейските държави не трябва да ограничават българските работници за няколко години.

Ако българските работници работят по-добре и на по-ниски цени, няма никакво основание във Франция или Великобритания да отказват наши работници - това е вътрешноевропейска конкуренция. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Стоянов огорчен от ЕНП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди