изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:53 EEST
ДОБРИЧЛИИ БОЙКОТИРАТ ПРОДУКТИТЕ НА "ЮНИЛИВЪР"    
НовиниПо повод публикацията на НДТ "Юниливър" предпочете Румъния пред България", излязла във вчерашния брой, наши читатели в сайта заявяват, че обявяват бойкот на продуктите на холандско-британската компания. "Спирам да го купувам тоя боклук. Аз и го взимах, защото е правено в Добрич и трябва да подкрепим местното, ама сега с тия мамалигари... да си го ядат" - пише наш читател. Друг директно заявява: "Това е подигравка с България и Добрич!!!!!! Калиакра не е румънска територия!!!! Нека да бойкотираме продуктите на "Юниливър" - Рама, Доместос и т.н. А ако прехвърлят олиото в Румъния, да не си купуваме нито капка!!!!!!!".

Може би тук е резонно да попитаме и ние, кой е виновен, за да се стигне до тук - чисто българска марка да бъде изнесена за производство извън границите на страната ни. Такива са и въпросите, които отправя друг читател на вестника в сайта: "Докато нашите управници се надскачаха, така наречените "мамалигари" търсеха лобита и строяха заводи. От около 2 години нещата в този завод не вървяха на добре, освен това се знаеше, че в Плоещ се строи голям такъв. Съвсем логично беше да се помисли,че влизайки в ЕС, ще бъде по-евтина дестинацията Плоещ-София /примерно/, в сравнение с Добрич-София. Смущаващо беше назначаването на румънци на ръководни постове, след като има добре подготвени българи. Доколкото зная, шефът на централата в София също е румънец. Е, за чии интереси ще работят тези шефове? И никой ли не забеляза това? В стремежа си да се домогнат до службица, някои служители дори изтъкваха "преселската" си жилка и смешните си познания по румънски". От охраната на завода НДТ научи, че дори докато производството бе все още тук, в Добрич, мениджър на цеха е била Кристина Илие. Така и не стана ясно дали тя ще е ръководител на новия завод за маргарин в Румъния, но пък какво значение има - едва ли ще поканят български мениджър в Румъния, като досега в България мениджърът е бил румънец.
Смятаме също, че именно тук е мястото и ролята на народните ни избраници, които се сещат да увещават народа само в месеца преди изборите колко много милеят за родния си край и как ще работят той да стане райска градина. "Честито! Вече в Добрич почти няма никаква икономика! Мисля, че вече си проличава, че градът наистина замира - как да се върна да живея в Добрич, като няма никаква пeрспектива?" - пита друг читател.
И така полека-лека Добрич наистина сигурно ще обезлюдее и тогава да видим кой ще гласува за тези депутати, които сега нехаят, защото са докопали кокала. Сигурно няма да е далеч времето, когато няма да има кой да им го даде. Защото този кокал не е по рождение, нито пък пада от небето, а именно хората, живеещи и работещи в Добрич, им го дават в ръцете.
"Юниливър" дойде в Добрич на 7 май 2003 г. Лентата на завода бе прерязана от тогавашния министър на икономиката, който бе и вицепремиер - Николай Василев. Тогавашният икономически министър, който понастоящем е министър на държавната администрация, е обещал при отриването пълна подкрепа на инвеститорите от българското правителство и местната власт. При откриването Василев е споделил още, че познавал "Юниливър груп" отпреди 10 години, когато работел в консултантска фирма в Будапеща и компанията му била най-крупния клиент, като данъчен съветник. Тогава се чудех кога ли ще дойдат в България и когато преди няколко месеца разбрах полуофициално, че имат намерение да купят един от българските заводи, бях силно впечатлен, е казал преди 4 години Н. Василев. Министърът е добавил още, че фактът, че компанията е избрала за инвестицията си Добрич, е голям успех за региона.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ БОЙКОТИРАТ ПРОДУКТИТЕ НА "ЮНИЛИВЪР" | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧЛИИ БОЙКОТИРАТ ПРОДУКТИТЕ НА "ЮНИЛИВЪР"
Автор: Anonymous да 2007-03-29 @ 15:42 EEST

Кристина Илие,след добре свършената работа в България е изтеглена в централата в Румъния.

  Вероятно е била тук със задачата да ликвидира завода в Добрич.

ДОБРИЧЛИИ БОЙКОТИРАТ ПРОДУКТИТЕ НА "ЮНИЛИВЪР"
Автор: Anonymous да 2007-03-29 @ 16:43 EEST

Една организация в Добрич излезе с подобен призив днес,но едва ли ще се отрази в НДТ,защото не си плащат.

ДОБРИЧЛИИ БОЙКОТИРАТ ПРОДУКТИТЕ НА "ЮНИЛИВЪР"
Автор: Anonymous да 2007-03-29 @ 18:21 EEST
Ako moje nova dobrudjanska da poblikuva saitove na rumanski  rabotodateli,za da mojem da izkajem mneniia za managerite koito biaha na rabota v ceha za margarin "Kaliakra",za da ne mogat i tam{v Rumania,Ploest} da varshat  gluposti.
ДОБРИЧЛИИ БОЙКОТИРАТ ПРОДУКТИТЕ НА "ЮНИЛИВЪР"
Автор: Anonymous да 2007-03-29 @ 20:25 EEST

Първо - никой не е носил в НДТ какъвто и да е призив, никой няма да поиска от НДТ една така организация да си плаща. Ако някой е дал и 1 лев на НДТ за материалите около сагата за Юниливър", нека да си каже кой е! Такъв няма!

Димитър Дуков


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди