изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:43 EEST
Фондация “Конрад Аденауер” спира финансирането на СДС    
НовиниВелико Търново. Фондация “Конрад Аденауер” спира финансирането на СДС. Това потвърди днес във Велико Търново лидерът на партията Петър Стоянов, предаде репортер на радио “Фокус” – Велико Търново.

По думите му СДС продължава да е член на Европейска народна партия, независимо от недоразуменията и разногласията с председателя на ЕНП Вилфред Мартенс.
“СДС е най старата българска партия - член на ЕНП”, заяви Петър Стоянов. Той допълни, че няма друга партия, която да е допринесла толкова много за евроинтеграционния процес в България и подобни необмислени мерки едва ли допринасят за най-добрия климат на работа, който трябва да имат партии и фондации, които си сътрудничат.
Деница ЦОНЕВА

Агенция “Фокус” припомня:
Дейността на Фондация „Конрад Аденауер” в България


Със своята дейност в България бюрото на Фондация „Конрад Аденауер” се стреми да подпомага процеса на политически, икономически и социални реформи. Фондацията подкрепя трансформационните процеси в България. Във връзка с подготовката на страната за членство в ЕС през 2007 г. организацията фокусира усилията си в тази област. На темата „Европа” са посветени ред семинари, конференции и програми. След присъединяването на България към НАТО реформата на силите за сигурност става все по-значима.
Фондация „Конрад Аденауер” e една от неправителствените организации в страната, която си сътрудничи с Генералния щаб на Българската армия. При трансформацията на българската икономика в центъра на вниманието стои концепцията за социалната пазарна икономика като икономически и социален ред, стимулиращ частната инициатива, без да пренебрегва социалната отговорност на отделния индивид и на обществото като цяло. Съществува сътрудничество с Българската стопанска камара, Българската занаятчийска камара и КНСБ, за да се утвърдят принципите на социалната пазарна икономика и да се стимулира изграждането на средна класа. Друг съществен акцент в работата е подкрепата за демокрацията и консолидацията на демократичните сили. Важна роля играят теми като „основни ценности”, "вътрешнопартийна демокрация”, „комуникация с партийните членове”, „програмно профилиране”, "глобализация", "политика спрямо малцинствата" и др. Особено внимание се отделя на образователни прояви с все по-широк кръг от млади хора, за да бъдат спечелени за политическа и обществена дейност. Стипендиантите на фондацията провеждат срещи с депутати на определени теми. Осмислянето и анализът на комунистическото минало е традиционна сфера на дейност на фондацията. Жените в политиката е друга област, в която фондацията е активна. Учителите са важни мултипликатори за стабилизацията на демокрацията в страната. Поради това фондацията провежда диалог със Синдиката на българските учители по въпросите на образованието, ценностите и политическата култура. Регионалните секторни програми се провеждат в областта на програмата за стипендианти и младите граждани. Провеждат се международни депутатски срещи на теми като „малцинства”, и „проблеми на регионализма”. Съществува тристранно сътрудничество „България-Сърбия-Македония”, както и с бюрото на фондацията в Брюксел по теми, засягащи НАТО и ЕС. Бюрото на фондацията си сътрудничи с българските фондации „Демократична алтернатива” и „Демокрация”, които споделят ценностите и целите на Фондация „Конрад Аденауер”. Сътрудничеството се осъществява в изпитани форми – общи прояви, публикации и обмен на опит и информация. Извън това фондацията поддържа контакти с различни други български неправителствени организации, както и със СУ "Св. Климент Охридски".
 


Сходни връзки

Фондация “Конрад Аденауер” спира финансирането на СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди