изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:38 EEST
ОТ СЪРЦЕ ЖЕЛАЯ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ НА "МУЗИКАЛНИ НАДЕЖДИ"    
КултураПред НДТ - проф. Пламен Арабов - председател на журито на "Музикални надежди"

- Проф. Арабов, каква е оценката Ви за шестото издание на конкурса "Музикални надежди" в Добрич?
- Това е едно прекрасно лого за конкурс - "Музикални надежди". И вече се е превърнало в собствена музикална емблема на града, което пък от своя страна е предпоставка за легитимност и собствен облик. Друг факт е, че вече се проведе 6-ото негово издание, което означава, че конкурсът вече се е превърнал в традиционен.
Надежди ли? - това са музикалните кълнове, на които да се радва цялата нация един ден.
Друго, което е много важно, според мен, е, че в днешно време каталогът на конкурсите се разширява все повече. Много общини се мъчат да създадат това, което е направено тук, в Добрич. Но Вашият град има основания за образец на домакин на конкурси - на първо място конкурсът се провежда под патронажа на кмета. Имате зали за провеждането на такива прояви, както и учебни заведения, които дават такива ресурсна база и преди всичко - гостоприемство.
- Съпоставимо с други градове в страната, където се провеждат подобен род конкурси - какво е нивото на организация в Добрич?
- Нещата са в движение и напред. Тук има контакт и обмен на идеи между преподавателите, които са много полезни и бележат перспектива за бъдещата работа. Специално искам да подчертая изключителните заслуги на единия от съорганизаторите на конкурса - СОУ "Св. Климент Охридски" с директор Юлияна Герасимова - за свършената работа "от сърце" /браво!/. Това е възрожденска мисия, която заслужава адмирации. Лично аз съм поласкан от оказаната ми чест да бъда председател на журито, а освен това изпитах и истинско задоволство от представянето на децата, а също така и от техните ръководители от Добрич и страната, които в голямата си част са бивши мои възпитаници.
- Какво ще пожелаете на децата и техните ръководители?
- От сърце желая на всички, а и на конкурса "Музикални надежди" светло бъдеще и с удоволствие бих присъствал отново на негово издание в Добрич.
 


Сходни връзки

ОТ СЪРЦЕ ЖЕЛАЯ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ НА "МУЗИКАЛНИ НАДЕЖДИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди