изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:20 EEST
КРАЙНОНУЖДАЕЩИ СЕ ОТКАЗВАТ ЖИЛИЩА В САНИРАНИЯ БЛОК НА "ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ"    
ОбществоСемейства от Добрич, включени в списъка за крайно нуждаещи се граждани, са отказали да бъдат настанени в жилища в санирания блок, бивше общежитие, по ул. "Калиакра" №54. Той се стопанисва от общинската фирма "Жилфон-инвест".

Бе открит официално преди седмица, след като в ремонта на сградата бяха вложени общо 684 594 лева, които са кредит на общинското дружество от Фонда за енергийна ефективност в България. Ремонтът на бившето общежитие на Медицинския университет включваше саниране на сградата, дренаж на подпочвените води, пълна подмяна на ел- и водопроводната инсталация.  В блока са обособени основно двустайни апартаменти, както и 8 едностайни. Предвид икономиите, които санирането ще осигури на наемателите, средномесечният наем на едно жилище в блока по ул. "Калиакра" №54 е завишен с около 60 процента.
От миналата седмица комисия с представители на отдел "Жилищно настаняване" към община Добрич и на "Жилфонд-инвест" води разговори с крайно нуждаещи се семейства за тяхното настаняване в блока. Оказва се, че някои не искат да бъдат настанени там. Желаят други апартаменти, а не такива в бивше общежитие, макар те да са обособени като самостоятелни със собствен санитарен възел, коментира вчера кметът на Добрич Детелина Николова. Излиза, че крайно нуждаещите се, може би, не са толкова нуждаещи, коментира тя. Добави, че след настаняване на новите наематели в блока по ул. "Калиакра", ще бъдат проведени общи събрания, за да се уредят проблемите с доброто стопанисване на ремонтираната сграда.
 


Сходни връзки

КРАЙНОНУЖДАЕЩИ СЕ ОТКАЗВАТ ЖИЛИЩА В САНИРАНИЯ БЛОК НА "ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.31 секунди