изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:20 EEST
КАТАДЖИИ СЪС СПЕЦИАЛНИ АВТОМОБИЛИ ЩЕ ДЕБНАТ НАРУШИТЕЛИ В ДОБРИЧКО    
Ред и сигурностНа територията на областта стартира вече националната акция с цел превенция на пътните нарушения. В следващия един месец КАТ ще следи строго за спазване на правилата, както и за поставяне на коланите

От вчера вече и на територията на област Добрич контролът от страна на сектор "Пътна полиция" за спазване на правилата за движение от водачи и пешеходци е засилен. Това съобщи на нарочен брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" Жулиян Минев. Той добави още, че войната по пътищата в страната вече се е превърнала в национален проблем и всички ние сме отговорни и заедно можем да намалим катастрофите и загиналите. Предвид поредните почивни дни за Великден, от КАТ предупреждават да не се планират прибързани пътувания, зад волана да сяда най-опитният шофьор в семейството и да не се шофира след употреба на алкохол.
Статистиката сочи, че средно на пътен полицай в Добрич се падат по 703 нарушения, което е с 200-300 нарушения повече спрямо показателите за страната. През миналата година броят на нарушенията, регистрирани от КАТ, е бил 23 196, като са съставени 16 444 акта и са написани 5992 глоби по фиш, сочи още статистиката на "Пътна полиция".
 До края на месеца сектор "Пътна полиция" в Добрич ще има няколко оборудвани автомобила със система за наблюдение на нарушенията, правени от водачите, както и с вградени радари. Това съобщи пред журналисти началникът Жулиян Минев. Това е част от кампанията за подобряване на контрола по пътищата, добави още Минев. Според статистиката на полицията са зачестили нарушенията, правени от неправоспособни водачи, като в повечето случаи има и употреба на алкохол, алармираха още полицаите. Само за първите три месеца на годината от КАТ - Добрич са заловили 88 неправоспособни шофьори, като /за сравнение/ през цялата 2006 г. те са били 109 души. Все още като причина за ПТП на първо място се нарежда високата скорост и неспазването на ограниченията й в населени и извъннаселени места, второто място е за неправилно изпреварване и навлизане в насрещната лента за движение, а на трето място се нареждат неправоспособните шофьори, каза още Ж. Минев. Само от началото на годината досега трима вече са загинали.
 


Сходни връзки

КАТАДЖИИ СЪС СПЕЦИАЛНИ АВТОМОБИЛИ ЩЕ ДЕБНАТ НАРУШИТЕЛИ В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди