изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:49 EEST
Китайци измайсториха най-големия дракон в света    
ЛюбопитноНай-големия дракон в света за традиционен китайски танц бе изработен от жителите на град Лян в централната провинция Хенан, пише БГНЕС.

Тялото на чудовището с дължина над 5 километра представлява гъвкав бамбуков скелет, обвит с позлатен плат.

Благодарение на усилията на многобройни актьори, които поддържат скелета, гигантският дракон с четириметрова глава може да танцува, да се хвърля настрани и ефектно да се извива.

Дебютният му ритуален танц под ударите на гонгове и барабани ще се състои на 10 април при откриването на местния празник на божурите.

Дължината на дракона е 5 056 метра - това число символизира пет хиляди годишната история на Китай и 56-те националности, които живеят в страната.

Над 100 занаятчии се трудиха върху създаването на чудото. Жителите на провинция Ханан повече от всички останали китайци почитат драконите.

Наскоро в провинцията в планината Шицзу започна изграждането на най-дългата в света бетонна фигура на дракон – 21 километра. Окончателната реализация на този амбициозен търговски проект в охраняван резерват обаче се оказа под въпрос до провеждането на екологична експертиза. http://www.dariknews.net
 


Сходни връзки

Китайци измайсториха най-големия дракон в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди