изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:09 EEST
"ХОБИСКЛУБ" СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО    
Новини16 млади хора с увреждания от Добрич ще преминат обучение за работа с компютър и езиково обучение в румънския град Констанца. Това ще стане в рамките на проект "Интегриране на хората с увреждания чрез обучение на компютър и комуникации в областта на спорта, литературата, изкуството и културата".

Той се финансира от европейските програми за трансгранично сътрудничество. По него сдружение "Хобисклуб" ще си партнира с румънска организация на хора с увреждания от Констанца. Проектът ще стартира на 16 април. Тогава в Добрич ще пристигне кола от Румъния, с кожято четирима млади хора ще отпътуват обратно за Констанца. Там в продължение на един месец те ще бъдат настанени при отлични условия за обучение и комуникации в областта на литературата, изкуството, културата и спорта. Младите хора ще могат да придобият умения за работа с компютър, ще бъдат обучавани и по английски език. Проектът е с продължителност четири месеца. Така по за един месец в Констанца ще могат да бъдат четири групи по четирима души. От "Хобисклуб" съобщиха, че все още има незаети две места в групата за обучение. Желаещите да се включат млади хора могат да го сторят преди стартирането на проекта в офиса на "Хобисклуб" или на тел. 62 22 28, съобщи председателят на сдружението Иван Тодоров.
По линия на проекта добричкото сдружение ще получи две пълни компютърни конфигурации. Стартирането на проекта на 16 април участниците от "Хобисклуб" ще ознаменуват с румънски песни, с които ще посрещнат партньорите си от Констанца.
 


Сходни връзки

"ХОБИСКЛУБ" СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди