изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:17 EEST
ЛЮБОМИР ВЛАДОВ ПОБЕДИ В ТУРНИРА НА НАЙ-СИЛНИТЕ    
Спорт

При великолепно време и чудесно подготвени за началото на сезона кортове тенис-клуб “Добрич” проведе първия си за годината турнир на открито.



Осемте най-добри тенисисти, оглавили ранглистата в края на миналата година, си дадоха среща, за да излъчат най-добрите измежду тях. Турнири от такъв вид в тениса се наричат “Мастърс” и се играят във формат две групи по четирима състезатели. После следват полуфинали “на кръст” и финал.

В “желязната” група, където беше и миналогодишният шампион, дойде най-голямата изненада. Соченият за фаворит Светломир Станев бе победен последователно от Радослав Петков с 6:3 гейма и от Сергей Владов с 6:2. Владов постигна пълен брой победи в групата си, с което я оглави, а Радо Петков с гейм повече изхвърли шампиона Станев от по-нататъшно участие в турнира.

В другата група нещата се развиха според очакванията. Изненада се оказаха само дългите мачове, част от тях завършили с изтощителни тайбреци. Вицешампионът от миналата година Любомир Владов също като баща си успя да набере пълен актив от победи в собствената си група – над Донко Атанасов с 6:2, Атанас Радинов със 7:5 и над Милен Павлов със 7:6 (9:7 точки в тайбрека). За сметка на това бронзовият медалист от м.г. Милен Павлов едва докрета по полуфиналите. Представителят на Варна Донко Атанасов поведе с 4:0, а после и с 5:2 гейма. Павлов получи няколко крампа. Стигна се и до “медицинска почивка”, намеса на лекар. Мачът вече изглеждаше решен в полза на варненеца, когато Павлов мобилизира всичките си сили и успя да го измъкне в драматичен тайбрек, завършил 8:6.

На полуфиналите Радослав Петков не успя да окаже необходимата съпротива и Любо Владов лесно го победи с 6:3 гейма. Павлов обаче се изяви като истински боец. Няколкочасовата почивка изглежда бе възвърнала силите му и той успя да спечели поредния си тайбрек срещу Сергей Владов, след като издържа на два мачбоула при 5:6 и един мачбоул в тайбрека.

На финала обаче силите на Павлов се изчерпаха. Другият финалист Любомир Владов пък показа невероятна концентрация и дисциплина. Крайният резултат – 6:0 за Владов.

До края на април наситената програма на клуб “Добрич” предвижда доста интересни мероприятия. На 14 април е първият турнир за мъже от тенис-веригата “Добрич 2007”. На 21 е турнирът за смесени двойки, а в края на месеца - на 28 и 29 сили ще премерят жените. Всички турнири са открити и в тях могат да се включат всички любители на тениса от региона. Те ще започнат в 9 часа. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЛЮБОМИР ВЛАДОВ ПОБЕДИ В ТУРНИРА НА НАЙ-СИЛНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди