изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:35 EEST
УПРАВНИЦИТЕ НА КРУШАРИ ДА СИ ВЪРНАТ ЗАПЛАТИТЕ    
НовиниТова предложение е направено от протестиращите земеделски производители в общината на проведената в петък среща с участието на областния управител Динчер Хаджиев

Кметът и председателят на Общинския съвет в Крушари Злати Киров и Зекерие Алиш да върнат в местната хазна получените работни заплати. Това е предложил председателят на Сдружението на земеделските производители в Крушари, което вече няколко седмици протестира, Кирил Джендов. Мотивът е, че те не са свършили никаква работа. Предложението е било направено на проведената в петък среща между общинските управници и протестиращите, инициирана от областния управител Динчер Хаджиев. 
Вчера от сдружението изпратиха до президента, до парламента, правителството и Националната асоциация на зърнопроизводителите съобщение относно проведената в петък среща.
 В него се казва, че на срещата областният управител е заявил, че подкрепя земеделските производители в исканията им за подобряване на инфраструктурата в общината. Зам.-областният управител д-р Евгения  Георгиева е казала, че община Крушари е на първо  място по брой на отпаднали ученици, което е тревожен факт, тъй като децата няма да имат образование. По проблеми в здравеопазването общината също била първенец. Посочено е, че само четири общини  в България не са подали справка до Министерството по бедствията и авариите  за "опасните" сгради и Крушари е сред тях. Както и това, че общината е на първо място по  неготовност за кандидатстване и  усвояване на Европейските фондове.
"Някои общини имат по няколко готови проекти, но  управниците в община Крушари не желаят да работят   индивидуално и с бизнеса по линията на публично-частното партньорство  по Националната програма за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. и Оперативни програми. Но те дори нямат пари да си поправят бравата на заседателната зала… Купили са кола Ситроен за председателя на Общинския съвет, че по-лесно да го откриват с нея. Дано са сложили чип за бързо откриване" - се казва още в съобщението, разпространено и до медиите.
И още, че на срещата е станало ясно, че "Зекерие Алиш не прави разлика  между предложение за предмет на дейност на новоучредено дружество и предложение за съвместни проекти."
 В края на срещата областният управител Динчер Хаджиев е заявил, че ще проведе разговори с управляващата коалиция по проблемите в община  Крушари. "Искрено се надяваме, че резултатът от тази среща няма  да  превърне в икънталък Община Крушари" - заключават земеделските производители от общината. И декларират, че протестът им ще продължи.
 


Сходни връзки

УПРАВНИЦИТЕ НА КРУШАРИ ДА СИ ВЪРНАТ ЗАПЛАТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди