изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:03 EEST
САМО 450 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЕДИННО ПЛАЩАНЕ НА ПЛОЩ    
ЗемеделиеДо дни земеделското министерство ще започне разпространение на брошура, в която да разясни механизма и сроковете за подаване на заявление за единно плащане на площ, информираха от МЗГ.  Оттам напомнят, че всички земеделски стопани, които все още не са регистрирали парцелите си в Системата за идентификация на земеделските парцели, могат да го направят до 15 май 2007 г. Това става в областните разплащателни агенции и в общинските земеделски служби.

До края на миналата седмица брошурата не бе пристигнала в Добрич. НДТ научи, че до момента през общинските земеделски служби са преминали 929 ползватели на земеделски земи. Там досега са подадени 451 заявления. Останалите са преценили, че сами ще ги подадат в разплащателната агенция. До 28 февруари намерението си да се регистрират са заявили 2 477 ползватели на земи. Не е сигурно, че всички те ще подадат заявления, а има и новопоявили се земеделски стопани, които се очаква също да искат да получат средства.   
Право на субсидия за площ имат земеделските стопани, които обработват земя - собствена или наета. Тя трябва да е над 5 декара за лозята
и трайните насаждения и над 10 декара за останалите култури. Не е
необходимо тази площ да е един цял парцел. Важното е тя да не е разделена на парцели, по-малки от 1 декар.  До 10  май заявлението може да бъде подедено чрез общинските  служби  по  земеделие  и  гори до областните  разплащателни  агенции  или  в  самите  агенции. От 10 до 15 май документите се подават само в офисите на Областните Разплащателни агенции.
 


Сходни връзки

САМО 450 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЕДИННО ПЛАЩАНЕ НА ПЛОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.70 секунди