изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:47 EEST
ПРОЛЕТЕН БАЛ НА ЛАЙЪНС КЛУБ    
НовиниНа благотворителен бал в събота Лайънс клуб - Добрич ще набира средства за дофинансиране на проект за ранна диагностика на зрението на децата

Традиционният пролетен бал на Лайънс клуб - Добрич е насрочен за 21 април от 19,30 часа в ресторанта на хотел "България". С него ще бъде отбелязана и осмата годишнина от създаването на клуба в Добрич, съобщи за НДТ президентът на Лайънс клуб Димитър Димитров. На събитието ще се набират средства за дофинансиране на проекта за изграждане на мобилен център за ранна диагностика на зрението на деца от 3 до 7-годишна възраст. Предвижда се средствата да се набират с томбола и търг, на който ще се предложат колекция от монети на БНБ, а също и много подаръци, които кметът на Каварна Цонко Цонев по традиция предоставя за целта. Гости на бала ще бъдат дистрикт управителят за България Петър Маламов, както и представители на Лайънс клубовете от цялата страна. Присъстващите ще бъдат поздравени и от певицата Силвия Кацарова. Поканени да присъстват на бала са и млади хора от т.нар. Лео клубове - младежките структури на Лайънс клубовете.
Проектът за изграждане на мобилен център за ранна диагностика на зрението на деца от 3 до 7-годишна възраст е спечелен от Лайънс клуб - Добрич по линия на  международната Лайънс организация. Той е на стойност 22 000 долара, от които клубът в Добрич поема съфинансиране от 50 процента. Вече е закупена мобилна медицинска апаратура, а фирма "Ессилор" е дарила три комплекта тестове за децата. На база сключени договори с лекари-офталмолози, прегледите на децата са започнали преди два месеца и екипи от лекари и медицински сестри обикалят детските градини и училищата, в които има предучилищни групи. Вече са изследвани всички деца от Каварна, както и възпитаниците на две детски градини в Добрич. Прегледани са над 800 деца.
Целта на прегледите е да се диагностицират евентуални очни заболявания. По данни на специалистите-офталмолози, именно във възрастта от 3 до 7 години се откриват около 90 на сто от очните заболявания, а 85 на сто от тях са лечими.
Проектът на Лайънс клуб - Добрич е с продължителност 5 години. Предвижда се през първата година да се изследват около 4000 деца, а през следващите години - по около 1000. Идеята е да се търсят възможности за продължаване на проекта и след изтичане на срока му - каза Д. Димитров.
 


Сходни връзки

ПРОЛЕТЕН БАЛ НА ЛАЙЪНС КЛУБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди